fbpx

ADE - Amsterdam Dance Event

Tijdens het ADE wordt Amsterdam vijf dagen lang omgetoverd tot dé hoofdstad van elektronische muziek. Met meer dan 1000 evenementen op 200 locaties is het Amsterdam Dance Event een van de grootste evenementen in Nederland.

Over het Amsterdam Dance Event

Het ADE werd in 1995 voor het eerst georganiseerd door Richard Zijlma en stichting Buma/Stemra. De eerste editie vond plaats in een hotel aan de Vijzelgracht en duurde twee dagen. In de jaren erna bleef de populariteit groeien en er werd steeds meer een scheiding gemaakt tussen de zakelijk en amusement. Overdag draaide het ADE meer om netwerken en ‘s avonds om feesten. Tegenwoordig kent het evenement dan ook twee onderdelen: de conferentie en het festival. En inmiddels kan je niet twee, maar vijf dagen genieten van het muziekevenement.

De conferentie en festival

ADE is een evenement met een wereldwijd bereik. Tijdens dit event komen elektronische muziekliefhebbers van over de hele wereld naar Amsterdam om bij de ADE conferentie en festival aanwezig te zijn. De conferentie focust zich op de elektronische muziekindustrie en trekt naast fans van muziekgenres als house, dance en techno, ook veel dj’s/producers, muzikanten, tech start-ups, brand- en marketing managers uit deze business aan.

Tijdens het festival van het Amsterdam Dance Event komen er meer dan 2.500 artiesten optreden verdeeld over 140 locaties. Het festival is vooral ‘s avonds en ‘s nachts. Naast optredens van de verschillende artiesten zijn er ook muziek gerelateerde tentoonstellingen, films, documentaires, showcases en masterclasses te bezoeken.

Meer weten over de ADE conferentie of het ADE festival? Bezoek dan de officiële website van het Amsterdam Dance Event.

ADE: Parkeren in Amsterdam

Kom jij ook naar het Amsterdam Dance Event? Parkeer dan voordelig in het centrum van de stad en op loopafstand van de verschillende locaties bij Parking Centrum Oosterdok. Parking Centrum Oosterdok is de grootste parkeergelegenheid in de Amsterdamse binnenstad. Parkeer je langer dan vijf uur? Dan betaal je een vast dagtarief van slechts € 30,- (vanaf 6 uur parkeren).