fbpx

Parkeren Muziekgebouw aan 't IJ

Het Muziekgebouw is een bijzondere concertzaal met jaarlijks ruim 200 concerten in verschillende genres. Van hedendaagse muziek tot daaraan gerelateerde genres als klassieke muziek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Breng je een bezoek aan één van de concerten? Kom gerust met de auto, want parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Muziekgebouw aan ’t IJ – Piet Heinkade 1

Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kan je het beste parkeren bij Parking Centrum Oosterdok. Hier parkeer je je auto midden in het centrum van Amsterdam (vlak naast Centraal Station). Makkelijker kan haast niet. Bovendien parkeer je nergens in de binnenstad van Amsterdam voordeliger. Wanneer je langer dan 5 en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 20. En breng je een bezoek aan een concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ in de avond? Van 21 uur ’s avonds tot 6 uur ’s-ochtends betaal je maar 6 euro per uur.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Muziekgebouw aan ’t IJ

Het internationaal befaamde Muziekgebouw ligt prachtig aan het water en het ontwerp werd meermaals bekroond met internationale architectuurprijzen. Het gebouw is aan drie zijden omringd door het IJ. De concertprogramma’s – van gekend repertoire tot avontuurlijke nieuwe muziek – is inspirerend, verrassend en spraakmakend. Topmusici uit de hele wereld geven er concerten en roemen de fantastische akoestiek van de Grote Zaal die perfect is voor kamermuziek. Deze zaal (geopend op 15 juni 2005 door Koningin Beatrix) heeft akoestische stoelen en een beweegbare plafond, dat de nagalmtijd per concert perfect kan afstemmen zodat alle muziek volledig tot zijn recht komt. Het is ook een van de stilste zalen ter wereld: verkeer of geluid van buiten is er nooit te horen. Zie hier het hele concertprogramma van het muziekgebouw.

Adres, contactgegevens en routebeschrijving Muziekgebouw aan ’t IJ

Piet Heinkade 1
1019 BR
Amsterdam

Meer informatie over Muziekgebouw aan ’t IJ.