20

Voor 24 uur parkeren

bij de voordeligste parkeergarage van Nederland

Voor 24 uur parkeren

Welkom bij de parkeergarage

2019: Het jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw

Op 4 oktober 2019 is de 350ste sterfdag van meesterschilder Rembrandt van Rijn. Aan deze sterfdag wordt door het hele land aandacht besteed. Er zijn speciale evenementen in Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden en Leiden. Kom je een van de exposities in Amsterdam bekijken? Parkeer je auto dan centraal bij Parking Centrum Oosterdok.

Rembrandt in het Rijksmuseum

Het Rembrandtjaar wordt door het hele land gevierd en Rembrandts eigen stad, Amsterdam, pakt flink uit. De grootste werken van Rembrandt zijn natuurlijk het hele jaar door te bezichtigen in het Rijksmuseum. Voor deze speciale gelegenheid worden er twee exclusieve tentoonstellingen georganiseerd rondom de schilder en de Gouden Eeuw Vanaf 15 februari tot en met 10 juni pakt het Rijksmuseum uit door álle werken van Rembrandt tentoon te stellen. Dit houdt in dat er maar liefst 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten te zien zijn!

Vanaf 11 oktober tot 19 januari 2020 opent het Rijksmuseum de expositie: Rembrandt-Velázquez waarin de twee grote meesters uit het Nederland en Spanje van de 17de eeuw getoond worden. De werken worden in paren geëxposeerd zodat de schilderijen met elkaar in dialoog gaan over onderwerpen als realisme, emoties, schoonheid en religie.

Meer weten over het Rembrandtjaar in het Rijksmuseum? Bekijk hier de officiële website.

Bezoek Het Rembrandt huis

Altijd al willen weten hoe Rembrandt zijn verf mengde of willen horen hoe de vloer kraakte in het huis waar de grote schilder gelopen heeft? Bezoek dan Het Rembrandthuis. Ook hier worden speciale exposities geopend omtrent het leven en werk van de schilder. Zo kun je een aantal minder bekende werken van hem bezichtigen en krijg je een inkijkje in het sociale leven van Rembrandt. Van Rijn was namelijk niet alleen een meesterschilder maar ook een meesternetwerker. De expositie is te zien vanaf 1 februari tot en met 19 mei 2019.

Vanaf 17 juni neemt de expositie ‘Inspired by Rembrandt’ Het Rembrandthuis over. Hier worden de meest bijzondere stukken uit de collectie van Het Rembrandthuis getoond. Dit zijn niet alleen werken van Rembrandt zelf, maar ook van onder andere Pablo Picasso en Edgar Degas.

Meer informatie over het Rembrandthuis lees je hier.

Goedkoop parkeren in Amsterdam-Centrum

Vanaf uitgang C bij Parking Centrum Oosterdok ben je binnen een paar minuten lopen in hartje Amsterdam. De 24 uur bewaakte parkeergarage ligt niet alleen centraal, maar heeft ook nog eens meer dan 1300 plaatsen beschikbaar. Zo is er bijna altijd een parkeerplek te vinden. Ideaal wanneer je een weekend musea komt bekijken in Amsterdam.
Vanaf 5 uur parkeertijd tot en met 24 uur betaal je een vast tarief van slechts € 20. Wil je liever vooraf de kosten berekenen? Gebruik hiervoor onze handige onze online calculator.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.