fbpx

5 tips voor de meivakantie in Amsterdam

Van 30 april t/m 8 mei is het meivakantie in onze hoofdstad. Tijdens deze zonnige week is er een heleboel leuks te beleven in Amsterdam, wij hebben 5 tips voor jou. Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok voor een laag tarief. Als je van tevoren reserveert, betaal je vanaf € 10,- per dag voor jouw parkeerplek. 

Activiteiten voor de kids

Kinderen kunnen tijdens de meivakantie meedoen aan de Birdroute in het Diemerbos. Dit is een leuke activiteit voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. Voor €5,- krijgen de kids een knapzak met zoekkaart, potlood, appelsap en appel. Ook leuk voor de kids is Nijntje de Musical, op maandag 2 mei is deze musical te bewonder in het DeLaMar theater. De musical speelt hier om 13:30 uur en 15:30 uur. In hetzelfde theater is deze week ook de wereldberoemde musical Annie te zien. Beleef het levensverhaal van deze roodharige heldin.

ADAM VR Game Park

Ontdek het grootste VR park van Nederland! Dit gloednieuwe game park bevindt zich onder de A’DAM Toren. Daal af naar de meest exclusieve virtual reality games zoals 4D simulaties, freeroaming zombie shooters of escape rooms. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Lees meer over de verschillende spellen en tickets op de website van A’DAM VR Game Park.

Bezoek een museum

Bij het Tropenmuseum is de tentoonstelling ‘Sabi Suriname’ te zien. Vaar op een boot door Busi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Zo leren de kinderen Suriname kennen. In het Joods historisch Museum is er een VR-ervaring voor jong en oud, je kijkt met een Virtual Reality bril naar de wereld en ontdekt de betekenis van de Gulden Regel.

Doe een dansje op bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag valt middenin de meivakantie en dit jaar zijn er veel activiteiten gepland in Amsterdam. Kinderen kunnen naar het KinderBevrijdingsfestival in het Vondelpark Openluchttheater en voor ouderen is er het Bevrijdingsfestival Amsterdam. Samen vieren we onze vrijheid.

heerlijk uit eten

Wat is er nu beter na een dagje in Amsterdam dan lekker uit eten gaan? Op loopafstand van onze parking zitten verschillende goede restaurants, zoals het Scheepskameel voor klassieke gerechten en goede wijnen, restaurant Vermeer (mét Michelinster), Choux met vegetarische en experimentele gerechten of restaurant Eénvistwéévis, met zoals de naam al zegt, veel heerlijke visgerechten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Choux (@chouxrestaurant)

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam tijdens de meivakantie? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je slechts € 37,50,-. Reserveren is nog goedkoper. Vanaf € 10,- per dag sta je een hele dag geparkeerd.