fbpx

Amsterdam Fashion Week 2019

Elk halfjaar wordt de Amsterdam Fashion Week (AFW) georganiseerd in Amsterdam. Eerder dit jaar kon je de studio editie van de AFW al bezoeken. De tweede AFW van 2019 vindt plaats op diverse locaties in Amsterdam en duurt van donderdag 5 september tot zondag 8 september. Parkeren in de buurt? Kom dan naar Parking Centrum Oosterdok.

Amsterdam Fashion Week 2019: programma

De AFW viert middels runway shows, presentaties en evenementen de Nederlandse mode. Jong talent wordt omarmt, maar ook gevestigde ontwerpers en bestaande labels krijgen een podium. De meeste shows en feesten tijdens de AFW 2019 zijn op uitnodiging en niet voor iedereen toegankelijk, maar van 5 t/m 8 september staat een groot deel van de stad in het teken van het evenement en er zijn veel publieksevenementen te bezoeken.

Meer weten over de shows en entree? Bekijk hier het volledige programma.

bontvrij

De Amsterdam Fashion week 2019 is de eerste bontvrije fashion week. Na diverse gesprekken met people for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en peilingsresultaten waaruit bleek dat de meeste Nederlanders vandaag de dag geen bont meer dragen, heeft de organisatie besloten om vanaf dit jaar volledig bontvrij te worden.

AFW 2019: designers en artiesten

Tijdens de Amsterdam Fashion Week zijn er grote namen aanwezig om hun collecties te laten zien. De ontwerpers die aanwezig zullen zijn tijdens het evenement zijn: Ronald van der Kemp, Ferry Schiffelers, Ninamounah, Aron van Groos, Lizzy van der Ligt (Le Café Noir Studio)en Natan.

Parkeren bij de Amsterdam Fashion Week 2019

Parkeren in het centrum van Amsterdam doe het je het goedkoopst bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf 6 uur parkeren betaal je een vast dagtarief van slechts € 25.