20

Voor 24 uur parkeren

bij de voordeligste parkeergarage van Nederland

Voor 24 uur parkeren

Welkom bij de parkeergarage

Dagje Amsterdam? Tip: het Amsterdam Museum

Amsterdam is gebouwd op…? Weet jij het antwoord op deze vraag? Ontdekt dit en nog veel meer over de geschiedenis van onze hoofdstad tijdens een bezoek aan het Amsterdam Museum. Kom je met de auto? Parkeer deze dan bij Parking Centrum Oosterdok: de meest voordelige parking in Amsterdam-Centrum.

Ontdekt Amsterdam: heden, verleden en toekomst

Lees, luister en bekijk de ontwikkeling van Amsterdam in het Amsterdam Museum. Hier wordt het verleden van de stad door middel van exposities met audiotours aan je verteld. Het museum is gevestigd in een spectaculair gebouw aan de Kalverstraat. In de middeleeuwen was het gebouw een klooster en vanaf de 16de eeuw het Amsterdamse weeshuis. Deze functie heeft het gebouw ruim 400 jaar behouden. Dat maakt het pand het ideale toneel voor een reis terug in de tijd.

Bij de tentoonstelling Amsterdam DNA ontdek je de ontwikkeling van de stad in een leuke voorstelling van een uur. Meerdere onderwerpen zoals ondernemerschap, vrijheid van meningsuiting en creativiteit in Amsterdam komen aan bod. Als je met het hele gezin komt, kun je ook de Amsterdam DNA Family Tour doen. Deze tour is ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer weten over het Amsterdam Museum? Bekijk hier de officiële website.

Leuk voor de kinderen

Kinderen hadden het vroeger niet altijd makkelijk. In het Amsterdam Museum vind je ‘Het kleine weeshuis’. Hier kunnen ouders samen met hun kinderen ontdekken hoe het geweest moet zijn om in de 17de eeuw als kind in een weeshuis te leven. Je kunt een kijkje nemen in de slaapzaal, keuken en zelfs in een veestal. De kleinste bezoekers van het weeshuis kunnen op speurtocht gaan naar verstopte dieren.

Goedkoop parkeren vlakbij het Amsterdam Museum

Breng je een bezoek aan Amsterdam Museum en kom je met de auto? Vanaf Parking Centrum Oosterdok ben je binnen een paar minuten lopen bij het museum. Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste en grootste parking in het centrum van Amsterdam. Je parkeert bij ons de hele dag voor slechts € 20. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten in de stad? Volg ons dan op Facebook!

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.