fbpx

Dam tot Damloop 2019

Op 21 en 22 september is de beroemde hardloopwedstrijd, de Dam tot Damloop 2019, terug in Amsterdam. Tijdens het jaarlijkse Amsterdamse hardloopevenement rennen de deelnemers langs de dammen van Zaandam en Amsterdam. Op 21 september kun je nog meedoen met de Damloop by Night en de Dam tot Dam Wandeltocht. Op 22 september is er de 10 Engelse Mijl en kan je meefietsen met de Dam tot Dam FietsClassic. 

De Dam tot Damloop bestaat al sinds 1981 en wordt georganiseerd door sportorganisatie Le Champion. Gedurende dit weekend rennen ruim 83.000 deelnemers mee die worden aangemoedigd door wel 250.000 toeschouwers. Wil je de auto vlakbij de start van De 10 Engelse Mijl parkeren in Amsterdam? Zet hem dan bij Parking Centrum Oosterdok, de grootste en goedkoopste parkeergelegenheid in hartje Amsterdam.

Dam tot Damloop 2019: 10 Engelse Mijl

Het hoofdonderdeel van de Damloop is ‘De 10 Engelse Mijl’,een hardlooproute van 16,1 km. De wedstrijd begint op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Via de IJltunnel loopt de route naar de finish op de Peperstraat in Zaandam.
Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor de 10 Engelse mijl, maar je nog wel inschrijven voor de Businessloop, Damloop by Night of de Mini Dam tot Damloop.

Businessloop

De businessloop is speciaal georganiseerd voor deelnemers die in een zakelijk teamverband mee willen lopen. Je kunt samen met je collega’s, klanten of relaties meedoen. Een extra optie is het business pakket, waarbij je leuke extra’s ontvangt zoals een teamfoto, exclusieve toegang tot de business faciliteiten en een bevoorrechte startpositie.

Damloop by Night

Tijdens de Dam tot Damloop by Night wordt er echt een feestje gevierd. Terwijl je van start naar finish loopt, geniet je van feestelijke muziek en lichtshows. Het parcour van de Damloop by Night is 8 km lang en vindt plaats in Zaandam. De groepen starten op diverse tijden. De eerste groep vertrekt om 19.10. De finish sluit om 22.30 uur.

Mini Dam tot Damloop

Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan een eigen hardloopwedstrijd. Speciaal voor deze doelgroep wordt er een mini Dam tot Damloop georganiseerd, waarbij drie verschillende leeftijdsgroepen een afstand lopen in Zaandam. Voor kinderen van 4 t/m 7 is er een hardlooproute uitgestippeld van 0,6 km, kinderen van 8 en 9 jaar kunnen 1,2 km lopen en kinderen van 10 t/m 13 jaar volgen een route van 2,2 km.

Er vindt ook een wedstrijd voor kinderen plaats in Amsterdam. In samenwerking met Le Champion organiseert de afdeling Sport – van het stadsdeel Amsterdam-Noord – een miniloop. De route start op het schoolplein van de Bonkelaar en finisht bij het Cruijff Court. In tegenstelling tot de miniloop in Zaandam heeft deze wedstrijd maar twee afstanden. 1 km voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 1,8 km voor kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Parkeren bij de Dam tot Damloop 2019

De 10 Engelse mijl begint op de Prins Hendrikkade. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parking Centrum Oosterdok, waar je voordelig de hele dag parkeert. Vanaf 6 uur parkeren betaal je een vast dagtarief van € 25.