fbpx

Duurzaam sinterklaasinkopen doen in Amsterdam

Ga jij naar Amsterdam om sinterklaasinkopen te doen? Hier zijn naast de gewone winkels ook veel duurzame winkels. Geen zin om lang te lopen met je aankopen? Parkeer je auto voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 5,- per dag.

Duurzame cadeautjes

In Amsterdam heb je een heleboel leuke plekjes waar je duurzame cadeautjes kan kopen. Te beginnen bij de Wereldwinkel, hier verkopen ze originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – krijgen een rechtvaardige prijs voor hun producten. Bij de WAAR kan je ook terecht voor allerlei duurzame cadeaus. Elk cadeau van WAAR heeft een mooi verhaal. Je vindt hier natuurlijke verzorgingsproducten, ecologische planten, vegan kookboeken, herbruikbare boterhamzakjes, duurzame waterflessen, gerecyclede tassen en schone schoonmaakmiddelen. Je kan ook een kijkje nemen bij het Faire Oosten, zij staan voor duurzaamheid, vakmanschap & creativiteit. In het warenhuis krijgen duurzame Amsterdamse ondernemers een plek.

Duurzame kleding

Iemand met kledingwensen op zijn verlanglijstje? Ga voor duurzame kleding en koop deze vintage of tweedehands. In Amsterdam heb je heel erg veel leuke plekjes waar je vintage kan winkelen. Bijvoorbeeld bij de Kiloshop op het Waterlooplein, zoals de naam al doet vermoeden, betaal je hier niet per kledingstuk, maar per kilo. Je hebt er prachtige vintage kleding. Een andere goede optie is de Episode in de 9 Straatjes. Hier scoor je echt goede tweedehands kleding. Alles in deze ruime winkel hangt netjes op item: giletjes, bloesjes, sweaters, legerjasjes, spijkerminirokjes, hoeden, mutsen, jurken, colberts, tassen, zelfs jarretels. De keuze is reuze in Amsterdam, als deze winkels niet genoeg zijn kan je ook nog naar de IJ-hallen, hier is eens in de zoveel tijd een vlooienmarkt.

Parkeren in Amsterdam Centrum

Klaar om op pad te gaan? Je bent pas echt klaar als je ook je parkeerplek hebt gereserveerd. Parkeren doe je dichtbij, veilig en goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt op loopafstand van het Centraal Station en dus ben je zo in het centrum, te voet of met het openbaar vervoer. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 5,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.