fbpx

Grachtenfestival 2019 Amsterdam

Grachtenfestival 2019

9 t/m 19 augustus kan je 10 dagen lang genieten van het Grachtenfestival 2019 in Amsterdam. Op dit zomerfestival bezoek je diverse optredens van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. De hele stad dient als decor en je kunt het festival op meer dan 90 locaties meemaken. Kom je met de auto? Dan parkeer je voordelig in het centrum van de stad bij Parking Centrum Oosterdok.

Wat is het grachtenfestival?

Het grachtenfestival werd voor het eerst georganiseerd in 1998 en duurde oorspronkelijk maar vier dagen. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot 10-daags festival met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties.

Klassiek podia voor jong talent

Het Grachtenfestival is een belangrijk evenement voor jonge talenten op het gebied van klassieke muziek. Op de verschillende podia krijgen jonge artiesten de kans om zichzelf muzikaal te presenteren. In de loop der jaren zijn er ook een aantal initiatieven ontstaan die plek bieden voor de talentontwikkeling van jonge muzikanten, bijvoorbeeld de GrachtenfestivalPrijs, het Grachtenfestival Conservatorium Concours en de Grachtenfestival Pitches.

GrachtenfestivalPrijs

De GrachtenfestivalPrijs wordt door een vakjury van journalisten en programmeurs uitgereikt aan een musicus of ensemble die op jonge leeftijd al uitblinkt in het vakgebied. Drie genomineerde artiesten worden in de periode van januari t/m augustus intensief gevolgd in hun ontwikkeling en tijdens het festival wordt er een winnaar gekozen. De winnende artiest wordt de ‘artist in residence’ van het Grachtenfestival van het jaar daarop. Deze winnaar mag dat op dat festival het programma samenstellen. Dit jaar is de artist in residence Raoul Steffani.

Grachtenfestival Pitches

Musici die net zijn afgestudeerd kunnen tijdens het festival hun eigen idee over een concert pitchen aan de vakjury. De pitches worden verdeeld in verschillende categorieën. De artiest met het beste idee wint een eigen concert tijdens het komende grachtenfestival.

Programma Grachtenfestival 2019

Wil jij dit jaar ook aanwezig zijn bij het grachtenfestival? De meeste optredens zijn gratis te bezoeken, maar voor een aantal dien je van te voren een kaartje te kopen. Bekijk het programma en de entreeprijzen.

Junior Grachtenfestival

Op 10 augustus is er voor kinderen een junior grachtenfestival georganiseerd. Op deze dag zijn er een aantal concerten te bezoeken, speciaal voor de allerkleinsten. Het junior grachtenfestival is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar.

Parkeren tijdens het grachtenfestival 2019

Kom jij naar het centrum van Amsterdam tijdens het grachtenfestival 2019? Parkeer dan voordelig de hele dag in de ondergrondse parkeergarage van Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert, ook tijdens het festival, al voor € 20 per 24 uur.