fbpx

Museumnacht 2019

Zaterdag 2 november bezoek je museumnacht in Amsterdam. Het evenement duurt van 19:00 tot 02:00 uur en zit boordevol leuke activiteiten. In deze nacht van 2 op 3 november staat heel Amsterdam in het teken van kunst en cultuur en organiseren verschillende musea leuke activiteiten. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok vanaf € 5,- per dag! Je vindt de parking midden in het centrum van de stad, dus je loopt zo overal naartoe!

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum ligt op slechts enkele minuten minuten lopen vanaf de parkeergarage. Dit interactieve wetenschapsmuseum opent ook tijdens museumnacht haar deuren. Tijdens de museumnacht 2019 bezoek je 10 verschillende, bijzondere evenementen bij NEMO.

De evenementen hebben een bijzonder spannend thema: pleasure & pain. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om te bevallen, krijg een verliefd gevoel door het knuffelhormoon oxytocine in te ademen of eet de heetste pepers in de chili-wedstrijd.  Benieuwd wat je nog meer kunt doen bij NEMO Science Centre tijdens Museumnacht 2019? Bezoek de pagina! 

Metrohalte Centraal Station

Ook vind je vlakbij de parking het Centraal Station van Amsterdam. Het is misschien geen museum, maar deze Amsterdamse hotspot zit vol met kunst en mag dan ook zeker niet worden vergeten tijdens de Museumnacht 2019.

Op reclameschermen bij het metrostation zijn verschillende augmented reality kunstwerken te zien. Er zijn in totaal 50 kunstwerken, verdeeld over het Centraal Station, Waterlooplein en Weesperplein. Tijdens Museumnacht reis je gratis op dit traject. Zo bezoek je ook makkelijk de andere musea in Amsterdam. 

Bekijk hier de officiële website van Museumnacht 2019 en ontdek wat je nog meer kunt doen!

Parkeren tijdens Museumnacht 2019

Museumnacht trekt jaarlijks veel bezoekers. Wil jij op 2 november verzekerd zijn van een parkeerplek in het centrum van Amsterdam? Reserveer dan vooraf een parkeerplek bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert al vanaf per dag! Je vindt de parking op Oosterdokskade 154.