fbpx

Naar het museum in Amsterdam: tentoonstellingen & exposities in 2019

Amsterdam trekt veel publiek uit binnen- en buitenland en is dé culturele hoofdstad van het land. Speciaal voor jou hebben wij een aantal exposities in de bekendste musea uitgelicht. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

Van Gogh Museum Amsterdam

Het van Gogh Museum ligt op het Museumplein 6. In het museum bekijk je de prachtige werken van de 19e-eeuwse schilder en laat je je inspireren door de landschappen, zelfportretten en stillevens.

Tentoonstellingen Van Gogh Museum

Wees er snel bij, want de tentoonstelling ‘Van Gogh en de Zonnebloemen’ duurt nog maar t/m 1 september 2019. Wil je deze tentoonstelling bezoeken? Koop dan snel een ticket.

Het schilderij ‘Zonnebloemen’ is geschilderd in 1889 en is een van de bekendste werken van Van Gogh. In de tentoonstelling leer je over de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij en de technische conditie. ‘Van Gogh en de Zonnebloemen’ is een uitgebreide tentoonstelling met een multimediatour, een rondleiding en een inloopworkshop waarbij je zelf een schilderij kunt maken, dus mis het niet!

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum ligt op de Museumstraat 1. In dit bijzondere museum vind je Nationale schatten zoals de indrukwekkende Nachtwacht van Rembrandt. Het museum zet Hollandse schildermeesters centraal, maar daar blijft het niet bij. Tussen de diverse objecten zoals beeldhouwwerken, scheepsmodellen, wapens en archeologische vondsten waan je jezelf in de Hollandse geschiedenis en leer je alles over Amsterdam van de afgelopen 800 jaar.

Tentoonstellingen Rijksmuseum, operatie Nachtwacht

De tentoonstelling ‘Operatie Nachtwacht’ in het Rijksmuseum is in juli 2019 van start gegaan. In deze bijzondere expositie kun je live meekijken met het grootste restauratie onderzoek ooit naar de Nachtwacht. Je kunt on- en offline meekijken naar de diverse onderzoeken en technieken die worden gebruikt tijdens deze restauratie.

Bekijk hier alle tentoonstellingen in het Rijksmuseum.

Stedelijk museum Amsterdam – Museum of Modern Art

Voor de moderne kunst liefhebbers is het Stedelijk Museum een populaire bestemming. Het Stedelijk Museum ligt aan het Museumplein 10 in een prachtig Historisch gebouw wat dateert uit 1895. Je vind hier kunstwerken van wereldberoemde moderne kunstenaars, bijvoorbeeld Karel Appel, Mondriaan en Picasso.

Tentoonstellingen Stedelijk Museum

Vanaf 21 september 2019 t/m 2 februari 2020 bezoek je de tentoonstelling ‘Chagall, Picasso, Mondriaan e.a. migranten in Parijs’. Deze tentoonstelling gaat over bekende en onbekende schilders die in de jaren 1900-1950 naar Parijs trokken om daar hun weg te vinden in een samenleving vol nationalisme, antisemitisme en vreemdelingenhaat. In de tentoonstelling zie je diverse werken van meer dan 50 verschillende beeldend kunstenaars, grafisch vormgevers en fotografen.

Bij het Stedelijk museum bezoek je het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en exposities. Dus, ben je benieuwd wat er nog meer te zien is in het Stedelijk Museum? Bekijk dan alle tentoonstellingen.

Parkeren bij het Museum in Amsterdam

In het Centrum van Amsterdam, op loopafstand van diverse musea, ligt Parking Centrum Oosterdok. Bij onze parkeergarage parkeer je voordelig de hele dag in Amsterdam, want je betaalt een dagtarief van slechts € 20. Parkeer je korter dan 5 uur? Dan betaal je het uurtarief van € 6.