fbpx

20

voor 24 uur parkeren

bij de voordeligste parkeergarage van Nederland

voor 24 uur parkeren

Welkom bij de parkeergarage

Open Monumentendag 2019 in Amsterdam

Dit jaar vindt de Open Monumentendag plaats op 14 en 15 september. Tijdens deze dagen openenen duizenden monumenten uit de stad hun deuren voor het publiek. Jaarlijks bezoeken ca. één miljoen mensen de Open Monumentendag. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig in het centrum van de stad bij Parking Centrum Oosterdok.

Open Monumentendag 2019

De Open Monumentendag is gratis te bezoeken en wordt in diverse steden in Nederland georganiseerd. De allereerste Open Monumentendag in Nederland werd al in 1987 georganiseerd. Inmiddels wordt het evenement in meer dan 50 landen gevierd. In 2018 deden zo’n 300 Nederlandse gemeenten mee met het evenement. Enkele historische locaties die dit jaar meedoen in Amsterdam zijn: Brouwerij De Prael, In de Waag en De Kleine Komedie.

Het thema van dit jaar is: Plekken van plezier. Wil je weten welke monumenten je allemaal kunt bekijken in Amsterdam? Bekijk hier het programma.

Programma en routes Open Monumentendag Amsterdam 2019

In elke gemeente is er een groep van vrijwilligers die samen een programma samenstellen van het evenement. Je kunt zelf ook vrijwilliger worden, het evenement sponsoren of je eigen monument openstellen. De vrijwilligers hebben diverse wandel- vaar- en fietsroutes samengesteld, zodat je zelf kunt kiezen welke soort monumenten je graag zou willen bekijken.

Naast het bezoeken van monumenten zijn er ook leuke workshops, sport- en wateractiviteiten. Er is een apart avondprogramma waarbij je tekenlessen kunt volgen, optredens kunt bekijken of geniet van een heerlijk buffet. Bekijk hier alle activiteiten.

Parkeren bij de Open Monumentendag 2019 in Amsterdam

Kom jij ook naar de Open Monumentendag 2019 in Amsterdam en wil je op loopafstand van de monumenten parkeren? Parkeer dan op de meest gunstige plaats: het centrum van Amsterdam. Midden in de binnenstad parkeren hoeft niet duur te zijn. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je namelijk al voor een vast dagtarief van € 20.