fbpx

Goedkoop parkeren tijdens feestdagen in Amsterdam

Overal in de stad verschijnen de lichtjes aan de lantaarnpalen, wordt de kerstversiering weer opgehangen en bieden gebakkramen weer winterse lekkernijen. Met de komst van de kerstboom op de Dam, op 14 december 2019, start officieel de feestmaand in Amsterdam. Kom je met de auto naar de stad voor de kerstinkopen, -diner of -activiteit? Parkeer voordelig midden in het centrum vanaf € 5,- per dag!

Kerstmarkt Amsterdam

Waar vind je de leukste kerstmarkten in Amsterdam? Door de hele stad! Zo vind je dit jaar op 20 en 23 december in de Westergasfabriek de Amsterdamsche Kerstmarkt. Hier vind je perfecte kerstcadeaus en kun je genieten van de kerstsfeer onder genot van een biertje en livemuziek. Op het Museumplein vind je dit jaar Ice Village Amsterdam. Sportievelingen kunnen de kerstinkopen onderbreken voor een rondje schaatsen op de ijsbaan. In de chalets koop je leuke hebbedingen en kerstaccessoires. Op 24 november, en 15 en 22 december is de Wintermarkt te vinden in het Amstelpark en twee edities in Park Frankendael. Hier vind je de lekkerste ingrediënten voor het kerstdiner. En op 1 december is er een feestelijke editie van de Museum Market op het Museumplein. Dit is een maandelijkse markt met een speciale Festive Edition voor Kerst, zodat je hier de meest bijzondere cadeaus voor de feestdagen kunt kopen.

Amsterdam Light Festival

Het is dit jaar alweer de achtste editie van het Amsterdam Light Festival. Dit bijzondere lichtjesfestival bestaat uit een openlucht tentoonstelling langs geweldige lichtkunstwerken. Het thema dit jaar is: DISRUPT! Het festival vindt plaats van 28 november 2019 t/m 19 januari 2020. Dan betekent 53 dagen lang internationale lichtkunst. Er is een kunstroute die je te voet en een die je te water kan afleggen.

Benieuwd naar het complete programma? Bekijk hier de website van Amsterdam Light Festival.

Shoppen in Amsterdam

Amsterdam is de place to be wanneer het aankomt op shoppen. In onze hoofdstad zijn allerlei winkelgebieden te vinden waar je de leukste winkels aantreft om jouw kerstinkopen te doen. Een aanrader vinden wij het gebied van de Negen Straatjes. Hier vind je kleine, authentieke winkeltjes vol grote en kleine cadeaus. Voor wie op zoek is naar de grote modemerken is er de Kalverstraat en natuurlijk de Bijenkorf. Maar er zijn ook veel speciale markten, designstores en vintagewinkels. Op de website van iAmsterdam vind je een overzicht van de beste winkelgebieden.

Parkeren in de goedkoopste parkeergarage van Amsterdam

Ook tijdens de feestdagen parkeer je het voordeligst bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is 24/7 bereikbaar, ook tijdens Kerst en oud en nieuw. Je kunt via deze website je parkeerplek online reserveren vanaf € 5,-. Zo hou je extra geld in de portemonnee over om mooi kerstcadeaus van te kopen.