fbpx

Parkeren tijdens Pasen in Amsterdam

Bezoek tijdens het paasweekend een paasconcert, een festival of geniet van een paasbrunch. Parkeren doe je in het centrum, bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie, je parkeert vanaf € 5,- per dag.

Parkeren tijdens pasen in het centrum van Amsterdam

Onze parking bevindt zich pal naast het historische centrum van Amsterdam, naast het Centraal Station. Het paasweekend is een druk weekend in Amsterdam. Wil je verzekerd zijn van je parkeerplek? Reserveer jouw plek dan van tevoren en betaal vanaf € 5,- per dag. Ook als je niet reserveert, betaal je bij ons het lage maximale dagtarief van € 37,50,-.

Paasconcerten op 17 en 18 april

Orgel-van-het-concertgebouw-in-Amsterdam

Op zondag 17 april is bij het Muziekgebouw aan ’t IJ de Zapp Mattheus (8+). Twee jongens vertellen het verhaal over Jezus’ kruisiging met voetbal als metafoor. Op tweede paasdag luister je hier naar Bach&Breakfast. Bij het Concertgebouw is op 17 april een paasconcert van het Groot Omroepkoor met Beethoven en Stravinsky. Op tweede paasdag zie je hier een authentieke uitvoering van Händels Messiah te zien.

Dansen bij paasfestivalsFestivals amsterdam September 2019

Liever naar een festival dan naar een concert? Ook dat kan weer dit jaar. Bezoek het DGTL-festival, dat plaatsvindt op 15, 16 en 17 april op de NDSM-werf. DGTL is een festival vol ontdekking, inspiratie en verrassing. De organisatie streeft voortdurend naar een evenwicht tussen de grote namen in kunst en muziek. Op 17 april is het Awakenings Easter Festival in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Paasbrunchen in Amsterdam

Genoeg leuke plekjes in Amsterdam voor een paasbrunch. Bijvoorbeeld bij Meneer Nieges, hier kan je heerlijk eten én heb je uitzicht over ’t IJ. Of kies voor het Amstel Boat House. Kom langs en geniet met je hele familie van een feestelijk Paastafel. Er zijn verschillende eiergerechten, luxe zoete broodjes en Hollandse aspergesoep. Ook bij de IJ-kantine kan je heerlijk paasbrunchen. Hier krijg je lokale en dagverse producten, er zijn ook genoeg vegetarische opties beschikbaar.

Bezoek het Tulp festival

Tulp-festival-amsterdam
Ga voor het echte lentegevoel tijdens de paasdagen en bezoek het tulp festival. Tijdens het Tulp Festival zie je op 85 locaties bloeiende tulpen: in de openbare ruimtes van Amsterdam, in de tuinen van de Amsterdamse musea en hotels en bij markante gebouwen in het centrum van de stad. Alle tentoonstellingen in de openbare ruimte zijn gratis te bezoeken, voor sommige museumtuinen gelden normale toegangsprijzen.