fbpx

Pride 2022 Amsterdam

30 juli t/m 7 augustus 2022 kan je in Amsterdam weer meefeesten met de Pride 2022 in Amsterdam. Kom je van buiten Amsterdam met de auto naar Pride 2022? Parkeer dan voordelig, vlakbij de grachten en naast de startlocatie van de Canal Parade, bij Parking Centrum Oosterdok. Voor het meest voordelige tarief reserveer je van tevoren een parkeerplek voor € 10 – € 25,-

Pride: het festival

Tijdens Pride Amsterdam wordt er gevierd dat je mag en kan zijn wie je bent. Het maakt niet uit wat je (seksuele) voorkeuren zijn, iedereen is even belangrijk. De LHBTI-community staat tijdens dit evenement in de spotlight en kan hier hun trots laten zien. Het evenement symboliseert tolerantie, vrijheid en acceptatie van LHBTI’ers.

Activiteiten tijdens de Gaypride 2022

Het feest duurt in totaal negen dagen. Tijdens Pride 2022 bezoek je verschillende optredens, feesten, filmfestivals, sportevenementen en andere culturele bezienswaardigheden.

Canal Parade

Het absolute hoogtepunt tijdens deze negen dagen is toch wel de Canal Parade, de wereldberoemde stoet boten in de grachten van Amsterdam. Tijdens de Canal Parade maken 80 boten een tocht van 6 km door het water. De boten zijn versierd met vlaggen, regenbogen en heel veel juichende mensen. De optocht start om 12.00 uur bij het Oosterdok en eindigt bij het Westerdok.

Pride Walk

De Pride Walk keert terug op zaterdag 30 juli 2022 van 11.00 – 13.00 uur. De route start vanaf de Dam en wordt later bekendgemaakt. Met de Pride Walk wordt aandacht gevraagd voor de situatie van LHBTI’s in landen waar homoseksualiteit in het strafwetboek staat, door de vlaggen van die landen te dragen.

Pride Park

Midden in het Vondelpark is Pride Park op zaterdag 30 juli van 11.00 – 22.00 uur terug met allerlei activiteiten zoals Open Air Theater, Youth Pride, sportactiviteiten, optredens, kunst en meer.

Kijk voor het volledige programma op pride.amsterdam

Parkeren tijdens pride

Naast Oosterdok en op loopafstand van de startlocatie en de Amsterdamse grachten waar je de Canal Parade vindt, ligt Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert ook tijdens Pride voordelig de hele dag in de parking voor maximaal € 37,50. Reserveer je van tevoren, dan ben je goedkoper uit. Een dagkaart reserveren kost € 10 – € 25,-.

Parkeren bij Canal Parade Amsterdam