fbpx

Voorjaarsvakantie Amsterdam: 7 tips

Tijdens de voorjaarsvakantie is in Amsterdam genoeg te beleven. Er zijn vele uitjes voor het hele gezin. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, op loopafstand van Parking Centrum Oosterdok. Fijne vakantie!

Tip 1: Bijzonder uitzicht vanuit de SkyLounge

Wil jij het mooiste uitzicht van Amsterdam bekijken? Dan moet je echt eens een bezoekje brengen aan de SkyLounge. De SkyLounge bevindt zich op enkele minuten lopen vanaf het Centraal Station en biedt een uniek uitzicht over de hele stad. Je geniet er van een heerlijke cocktail, hapje of drankje. Bezoek de website hier.

Tip 2: Maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum

Als je aan Amsterdam denkt, denk je aan de prachtige grachten en rijke maritieme geschiedenis. Het is dan ook niet gek dat je hier het mooiste Scheepvaartmuseum van het land vindt. In het dit museum in Amsterdam ontdek je 500 jaar geschiedenis van de Amsterdamse scheepvaart. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er allerlei leuke extra activiteiten voor kinderen. Benieuwd welke activiteiten je nu vindt in het museum? Bekijk dan de officiële website.

Tip 3: Binnenkijken in het Paleis op de Dam

Het Paleis op de Dam bestaat al sinds 1655 en is een bekende bezienswaardigheid in Amsterdam. Het voormalig Koninklijk Paleis is een tijdlang gebruikt als stadhuis, maar is momenteel niet meer in gebruik. Het Paleis op de Dam is open voor publiek en is zeker een bezoekje waard! Klik hier om de website te bezoeken.

koninklijk paleis op de dam

Tip 4: Techniek en wetenschap in het NEMO Science Museum

Een bezoek aan NEMO Science Centre is een absolute aanrader tijdens de voorjaarsvakantie. Het is een ontzettend leuk en leerzaam museum voor het hele gezin. Het museum draait om leren en ontdekken. Op elk van de vijf verdiepingen zijn weer andere tentoonstellingen te beleven. Klik hier om direct naar de website te gaan.

Tip 5: Bezoek het wereldberoemde Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is één van de musea in Amsterdam die je bezocht moet hebben. Hier leer je alles over het leven van Anne gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het museum kun je zien waar zij zich jarenlang verstopt hield. Bezoek de website.

Tip 6: De oudste dierentuin van Nederland: ARTIS

Jong of oud, een dagje dierentuin is altijd goed. In ARTIS – de oudste dierentuin van Nederland – bezoek je meer dan 500 verschillende exotische diersoorten. Verzorgers uit het dierenpark vertellen je alles over deze diersoorten en beantwoorden al jouw vragen. Ook vind je interessante klasjes, bekijk je diverse tentoonstellingen of doe je mee aan workshops. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in ARTIS? Bezoek dan de officiële website.

drie apen in artis

Tip 7: Het wassenbeeldenmuseum: Madame Tussauds

Madame Tussauds is een geweldig uitje voor jong en oud. Het wassenbeeldenmuseum heeft een grote collectie levensechte wassen beelden van al jouw favoriete sterren. Van internationale filmsterren tot Nederlandse Youtubers. Meer weten over het museum? Bezoek de website.

Parkeren tijdens de voorjaarsvakantie in Amsterdam

Amsterdam is de leukste plek om je vakantie door te brengen. Er is altijd van alles te beleven. Er zijn vele leuke musea, theatervoorstellingen, circusoptredens, horecagelegenheden en andere bijzondere plekken die absoluut een bezoek waard zijn. Kom je tijdens de voorjaarsvakantie met de auto naar Amsterdam? Bij Parking Centrum Oosterdok betaal je slechts € 20 voor een hele dag parkeren. Nergens in de binnenstad parkeer je goedkoper. Parking Centrum ligt direct naast het Centraal Station. Je loopt binnen enkele minuten naar de grootste bezienswaardigheden of neemt het OV verder de stad in.

Parkeer nog goedkoper door van te voren een parkeerplek te reserveren. Zo kan je al parkeren voor € 5,- per dag! Meer informatie over de parkeertarieven van Parking Centrum Oosterdok. Wil je parkeren tijdens de voorjaarsvakantie en heb je niet gereserveerd? Dan raden wij je aan om zo vroeg mogelijk te parkeren, dan ben je zeker van een parkeerplek.