fbpx

Parking Centrum Oosterdok: de grootste parkeergelegenheid voor elektrische auto’s

Dagelijks kunnen tientallen auto’s hun batterij opladen in een van de meest duurzame parkeergelegenheden van Nederland: Parking Centrum Oosterdok. De parking is de grootste en voordeligste in het centrum van Amsterdam, en nu ook de parking met de meeste oplaadpunten. Rij richting uitgang C waar de 60 laadpunten te vinden. Vanuit uitgang C loop je direct de historische binnenstad in of pak het OV naar verder weg gelegen locaties.

Eneco eMobility maakt samen met Inpublic en BPD elektrisch rijden toegankelijk in Amsterdam

In Nederland neemt het aantal elektrische auto’s sterk toe. Om deze voertuigen ook in Amsterdam te verwelkomen, biedt Parking Centrum Oosterdok nu 60 laadpunten aan. Om dit te realiseren hebben Eneco eMobility, InPublic en BPD de handen ineengeslagen om elektrisch laden in Parking Centrum Oosterdok mogelijk te maken voor elektrische auto’s. De laadpunten bieden groene stroom die afkomstig is van Europese zonne- en windenergie.

Amsterdam verduurzaamt

Amsterdam heeft de ambitie om in 2030 fossiele brandstoffen volledig uit de stad te bannen. Op deze manier moet de luchtkwaliteit verbeterd worden. Op veel drukke plekken in de stad voldoet de luchtkwaliteit niet aan de eisen die in Europa zijn vastgesteld. Met het installeren van de laadpalen leveren BPD, Eneco eMobility en InPublic een bijdrage aan deze mobiliteitstransitie.

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Parking Centrum Oosterdok biedt meer dan 1.300 parkeerplekken midden in het centrum van de stad. Kom je met een elektrische auto naar Amsterdam en ben je op zoek naar een voordelige plek om deze op te laden? Dan kun je vanaf nu dus ook terecht op het Oosterdokseiland. Bij Parking Centrum Oosterdok (Oosterdokskade 154) betaal je voor een hele dag parkeren het lage tarief van slechts € 25. Wil je meer weten over onze parking? Lees dan hier de meest gestelde vragen.