fbpx

Eye Filmmuseum

Je ziet het bijzondere gebouw al van ver liggen. Wat een eye-catcher. Het EYE is de plek voor iedereen die van film houdt. Het moderne, spectaculaire gebouw werd in 2012 ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl. Er zijn vier grote filmzalen, een ruimte met wisselende tentoonstellingen, een shop, restaurants en permanente presentatie. Ook worden er geregeld bijzondere filmfestivals georganiseerd, zoals Cinedans.Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 5,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

EYE Amsterdam

Eye Filmmuseum werd in 2012 geopend. Het imposante gebouw ligt tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks. Het bijzondere architectonische ontwerp van het gebouw alleen al is de moeite van een bezoek meer dan waard. Het is natuurlijk het uitgebreide filmaanbod waar EYE om bekend staat. Jong en oud kunnen van een uniek aanbod aan films genieten. Of je kan één van de inspirerende tentoonstellingen bezoeken.

Niet alleen filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in EYE. Eten en drinken in het Eye bar-restaurant zijn een schitterende beleving op zich. Eye bar-restaurant is een levendige ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor een goede cappuccino, een lunch, diner of gewoon een paar drinks with friends. Het restaurant en het terras bieden een fantastische, filmisch uitzicht over het IJ. Geniet van de langsvarende schepen onder het genot van een goede maaltijd of een drankje. Het menu wordt samengesteld op basis van de heerlijkste seizoensgebonden producten. Het adembenemende uitzicht, de unieke lampen ontworpen door de beroemde kunstenaar Olafur Eliasson en de imposante Arena geven een filmische sfeer aan het restaurant.

Goedkoop parkeren bij EYE Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer goedkoop aan de andere kant van het water. Naast het Amsterdam Centraal Station ligt Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is de goedkoopste in de binnenstad. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor € 25,- per dag (bij parkeren langer dan 6 en korter dan 24 uur). Vanuit uitgang C loop je eenvoudig naar de pont die je naar de andere kant van ’t IJ brengt.
Meer informatie over de parkeertarieven van Parking Centrum Oosterdok.