fbpx

Van 1892 tot 1941 was de Hollandsche Schouwburg het belangrijkste theater in de Amsterdamse Plantage-buurt. Kom je naar een tentoonstelling in de Hollandsche Schouwburg? Een bezoek aan Hollandsche Schouwburg kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Hollandsche Schouwburg – Plantage Middenlaan 24

Parking Centrum Oosterdok is de slimste uitvalsbasis voor een dagje (of een avondje) in het centrum van Amsterdam. Parking Centrum Oosterdok ligt pal naast Amsterdam Centraal en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok krijgen lang-parkeerders altijd korting. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Hollandsche Schouwburg – Van theater naar deportatieplaats

De Hollandsche Schouwburg was tussen 1892 en 1941 het belangrijkste theater in de Amsterdam. In 1941 moest de naam, onder dwang van de bezetter, veranderd worden naar Joodsche Schouwburg en mochten er alleen joodse artiesten en musici spelen voor joods publiek. In 1942 vorderden de nazi’s de schouwburg en fungeerde deze als deportatieplaats. De Hollandsche Schouwburg vormt samen met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum en de Portugese Synagoge, het Joods Cultureel Kwartier.

Adres, contactgegevens en routebeschrijving Hollandsche Schouwburg

Plantage Middenlaan 24
1018 DE
Amsterdam
Meer informatie over Hollandsche Schouwburg.