fbpx

Amsterdam Centraal Station

Station Amsterdam Centraal

Het centraal station van Amsterdam is een van de mooiste van het land. Het werd gebouwd naar het ontwerp van P.J.H. Cuypers, A.L. van Gendt en L.J. Fijmer. De bouw vond plaats tussen 1881 en 1990. Het is het op een na drukste station van Nederland. In de verschillende hallen vind je ontzettend veel winkels en leuke boetieken. De vrij nieuwe IJ-hal en IJ-passage biedt ruimte aan hippe barretjes en winkels van o.a. van Sissy Boy, Kiko, Swarovski en Claudia Sträter.

Recht tegenover Amsterdam Centraal vertrekken trams, metro en bussen naar alle locaties in de stad. Zo kom je gemakkelijk bij restaurants, musea en andere bezienswaardigheden zoals de Heineken Experience. Op loopafstand van het station liggen bijvoorbeeld de Dam en NEMO Science Museum. Aan de andere kant van het CS vertrekken de veerboten die je naar de andere kant van het IJ brengen, waar je bijvoorbeeld de hotspot Pllek, festivallocatie NDSM en filmmuseum EYE vindt.

Parkeren in het centrum van Amsterdam en verder met OV

Wanneer je niet met het OV, maar met de auto naar de Nederlandse hoofdstad komt, parkeer je het voordeligst om de hoek van het station bij Parking Centrum Oosterdok. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer dan goedkoop de auto voor maar € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren). Wanneer je met meerdere mensen naar Amsterdam komt, kan de auto dus een goedkoper alternatief zijn dan de trein. Parking Centrum is niet alleen de goedkoopste parkeergelegenheid, maar ook de grootste. We hebben 1.369 ruime parkeerplekken, waardoor reserveren niet nodig is. Je vindt de ingang aan de Oosterdoksstraat op het Oosterdokseiland. Omdat er in Amsterdam ontzettend veel te beleven is, houden wij ook in de gaten wanneer er festivals en activiteiten in de stad zijn. Bekijk wat er momenteel te doen is op onze nieuwspagina of volg ons op Facebook en blijf op de hoogte. Hier vind je een overzicht van onze parkeertarieven of bereken met de online calculator je parkeerprijs vooraf.