fbpx

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) bestaat uit OBA Oosterdok en 25 OBA-vestigingen door heel de stad. Het is een uitgebreid informatiecentrum met een ruim en inspirerend cultureel aanbod voor alle Amsterdammers.  De collectie is multimediaal: deze bestaat allang niet meer uit boeken en kranten alleen. Naast boeken en kranten zijn hier ook tijdschriften, dvd’s, games en computers te vinden. Ook worden er diverse exposities en activiteiten georganiseerd.

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Direct naast Parking Centrum Oosterdok ligt de Centrale OBA. Deze op het Oosterdokseiland gevestigde bibliotheek heeft een oppervlakte van wel 28.000 vierkante meter! Daarmee is deze bibliotheek de grootste van Nederland. Je kunt hier iedere dag terecht tussen 10:00 en 21:00 (met uitzondering van een aantal feestdagen).

Het fenomeen bibliotheek bestaat al vanaf de oudheid. Maar een bibliotheek waarbij iedereen toegang heeft tot informatie bestaat pas sinds begin vorige eeuw. De eerste Amsterdamse Openbare Leeszaal en Bibliotheek ging open op 8 februari 1919 en heeft zicht inmiddels tot een multimediale collectie ontwikkeld. Hiermee speelt de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in op de behoefte van de Amsterdammers. Zij willen niet alleen boeken lezen, maar ook gebruik maken van internet, games, muziek, film en video. Meer informatie over Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam vind je hier.

Parkeren bij OBA Oosterdok

Kom je met de auto naar de Centrale Openbare Bibliotheek van Amsterdam? Parkeer dan voordelig op enkele minuten loopafstand. Je kunt zo lang je wilt genieten van al het moois in de bibliotheek, want bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je je auto veilig ‘om de hoek’, tegen het laagste tarief van de binnenstad. Parking Centrum Oosterdok ligt ook om de hoek van het Amsterdam Centraal Station, als je de stad wilt ontdekken met de tram en je auto wilt laten staan is dat dan ook ideaal. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer dan goedkoop de auto voor maar € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).

Hier vind je meer informatie over de parkeertarieven van Parking Centrum.