fbpx

11x tips en uitjes met kinderen in de meivakantie in Amsterdam

Van 27 april t/m 5 mei 2024 is het meivakantie in onze hoofdstad. Tijdens deze bruisende week is er een heleboel leuks te beleven. Wij hebben 11 tips voor het hele gezin op een rij gezet. Parkeren doe je in het centrum, bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie, je parkeert vanaf € 10,- per dag.

Meivakantie voor de hele familie

Dobbel jezelf kriskras door het ARTIS-Groote Museum heen op zondag 28 april. Daag je familie uit of ga gezamenlijk de uitdaging aan om te kijken hoe jullie verbonden zijn met de wereld om je heen. Laat je verwonderen door het heelal en wordt een echte astronaut en leer bewegen als op de maan! In het DeLaMar kun je iconen als Nijntje (2+) en Shrek de musical op het toneel bewonderen. Of ga naar het Scheepsvaartmuseum en doe de boodschappenroute en leer alles over hoe eten vroeger aan boord bewaard werd. Nog geen plannen voor Koningsdag? Ga dan naar een van de vrijmarkten en misschien scoor jij wel iets voor een fijn prijsje.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam tijdens de meivakantie? Parkeer deze dan bij het centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je slechts € 45,-. Reserveren is nog goedkoper.

Indrukwekkende verhalen en herdenken in het verzetsmuseum junior

Deze meivakantie wordt er extra veel aandacht aan herdenken geschonken in het Verzetsmuseum Junior. Ontmoet een Joodse familie en maak kennis met de tradities. Extra leuk voor kinderen: workshops poster en boterkoek maken. Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft een speciaal Juniordeel voor kinderen vanaf 9 jaar en een nieuw volwassen deel vanaf 12 jaar.

Verzetsmuseum-amsterdam

Whatsapp speurtochten in het Stedelijk Museum

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het Stedelijk Museum.

Elke zondag, gratis, van 10.30 tot 12.30 voor de hele familie.

WONDR

WONDR is een heus Instagram museum. Een kleurrijke, visuele ervaring die je uitnodigt te spelen en te ontdekken, ondanks je leeftijd. Verwacht discoballen, teddyberen, eenhoorns, roze stranden, confettikanonnen, en vooral heel veel kleur. En alles wat je ziet is natuurlijk zeer goed selfie materiaal en insta-worthy.

Lees meer over dit museum op de website van WONDR.

Wondr-museum-amsterdam

ADAM VR Game Park

Ontdek het grootste VR park van Nederland! Dit gloednieuwe game park bevindt zich onder de A’DAM Toren. Daal af naar de meest exclusieve virtual reality games zoals 4D simulaties, freeroaming zombie shooters of escape rooms. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Lees meer over de verschillende spellen en tickets op de website van A’DAM VR Game Park.

workshops en activiteiten bij Move Amsterdam

Een workshop bonbons maken, voetbalworkshop, racen als een echte F1 coureur of leren programmeren? Het kan allemaal bij Move Amsterdam! Een vol programma voor de meivakantie met unieke events en expo’s voor de kids én Michelinster-dineren voor de ouders. Move Amsterdam is een niet te missen ervaring.

(buiten)uitjes

Bij Fruittuin van West kun je op speurtocht naar bloemetjes en beestjes en daarna een broodje roosteren boven het vuur. Ook in de Hortus Botanicus is een speurtocht uitgezet. Kies je favorieten en neem de mooiste creaties mee naar huis! Ook kunnen kinderen tijdens de meivakantie meedoen aan de Birdroute in het Diemerbos. Dit is een leuke activiteit voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. Voor €5,- krijgen de kids een knapzak met zoekkaart, potlood, appelsap en appel.

 

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam tijdens de meivakantie? Parkeer deze makkelijk bereikbaar en toch in hartje centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je slechts € 45,-. Reserveren is nog goedkoper. Vanaf € 10,- sta je een hele dag geparkeerd.