fbpx

4x fine dining op loopafstand van Parking Centrum Oosterdok

Zin om lekker uit eten te gaan in Amsterdam? Maar woon je niet in de buurt en wil je met de auto? Kijk dan eens naar deze vier knallers van restaurants, op loopafstand van Parking Centrum Oosterdok. Parkeer je auto al vanaf € 5,- per dag (bij reservering) en geniet van een heerlijke culinaire avond of middag.

Restaurant Scheepskameel

Dit restaurant is de place to be als je van klassieke gerechten en goede wijnen houdt. Scheepskameel presenteert een regelmatig wisselende menukaart waarin klassieke Europese bereidingen met veel aandacht voor het hoofdingrediënt de leidraad vormen. Denk aan rauwe vis, groenten van de barbecue, gebraad met klassieke sauzen en ambachtelijke kazen. Heldere, frisse en herkenbare smaken. Ook voor vegetariërs is er genoeg keuze. De uitgebreide wijnkaart bestaat uitsluitend uit Duitse wijnen. Een unicum in Amsterdam.

Kijk op de website van Restaurant Scheepskameel voor het huidige menu en reserveer je tafel online.

Loopafstand vanaf Parking Centrum Oosterdok: 7 minuten

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scheepskameel (@scheepskameel)

Vermeer

Als je portemonnee het toelaat, laat je dan verwennen bij Amsterdam’s trots Vermeer. Dit restaurant is al jaren in het bezit van een Michelin ster en heeft onlangs een metamorfose ondergaan: van ietwat oubollig naar een frisse en moderne zaak. Proef de ambitite van chef Christopher Naylor en ga voor een 4-, 5-, of 6-gangenmenu met bijpassende wijnen.

Bekijk het menu van Restaurant Vermeer op de website.

Loopafstand vanaf Parking Centrum Oosterdok: 8 minuten

Choux

Choux hoort eigenlijk op iedere culinaire bucketlist thuis. Hier moet je gewoon een keer gegeten hebben. Choux wordt ook wel een ‘vegetable forward’ restaurant genoemd. Dus je mag een altijd wisselende kaart met voornamelijk vegetarische en veel experimentele gerechten verwachten. Af en toe kun je een lekker visje op het menu spotten of een mooi stukje wild.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Choux (@chouxrestaurant)

Loopafstand vanaf Parking Centrum Oosterdok: 4 minuten

Restaurant eÉnvistwÉÉvis

De naam zegt het al: als je van vis houdt ben je hier aan het juiste adres. Dit kleine, knusse restaurant is een begrip aan de Amsterdamse Schippersgracht. Het menu bestaat uit simpele maar pure gerechten en is betaalbaar. Je vindt er oesters, klassiekers zoals kabeljauwfilet met Hollandse garnalen, of een vleesgerecht voor degene die niet van vis houdt. Ga voor een 3-, 4- of 5-gangenmenu of bestel losse gerechten.

Kijk op de website van Restaurant Eénvistwéévis voor het menu.

Loopafstand vanaf Parking Centrum Oosterdok: 7 minuten

Parkeer goedkoop bij parking centrum oosterdok

Parkeer om de hoek van deze heerlijke restaurants bij Parking Centrum Oosterdok op de Oosterdokkstraat 150. Reserveer op tijd en betaal vanaf € 10,- per dag voor een hele dag parkeren. Ook als je niet reserveert, betaal je bij ons het goedkope tarief van € 7,50,- per uur.