fbpx

Verken Amsterdam op het water met de leukste boottours

Geen zin om de standaard routes door de stad te lopen om Amsterdam te ontdekken? Ga dan het water op en verken de stad op een andere manier. Wij zochten drie watertours uit die zeker de moeite waard zijn. Ga bijvoorbeeld op de Black Heritage Tour, een rondleiding die het verborgen slavernijverleden van Amsterdam aan het licht brengt. Of boek de Dutch Cheese & Wine Cruise voor een bijzondere grachtentour onder het genot van de beste Nederlandse kazen en complementerende wijnen. Zin in een romantische avond uit? Ga dan op de Candlelight Cruise en eet een heerlijke maaltijd met prachtig nachtelijk uitzicht over het water.

Het verborgen slavernijverleden van Amsterdam: Black Heritage Tours

Met de Black Heritage Tour ontdek je de overblijfselen van het slavernijverleden van Amsterdam. Tijdens deze tour word je op een grachtenbootje langs allerlei standbeelden en historische gebouwen geleidt die terugverwijzen naar het Afrikaanse erfgoed in Amsterdam. De boot meert ook aan zodat je een speciale rondleiding kunt krijgen door een van Amsterdams bekendste musea. Zo breng je bijvoorbeeld een bezoek aan het Rijksmuseum of Het Scheepvaartmuseum en krijg je te horen over de verborgen geschiedenis achter beroemde werken.

Benieuwd naar deze rondleiding? Lees hier wat anderen te zeggen hadden over de Amsterdam Black Heritage Tour.

Een tour door de Amsterdamse grachtengordel bij de Dutch Cheese & Wine Cruise

Wil jij op een bijzondere locatie de beste wijnen proeven met een heerlijk kaasplankje ernaast? Boek dan de Dutch Cheese & Wine Cruise! Tijdens deze tour vaar je ‘s avonds anderhalf uur lang door het Amsterdamse UNESCO Werelderfgoed: de Amsterdamse grachtengordel! Je verkent de prachtig verlichte hoofdstad en komt langs de mooiste herenhuizen en leukste bruggetjes, terwijl je alles leert over de lekkerste wijnen en waarom ze zo goed bij je zorgvuldig geselecteerde kazen passen. De tour begint op de Prins Hendrikkade, op nog geen 10 minuten lopen van Parking Centrum Oosterdok. Ben je in het bezit van een I Amsterdam City Card? Dan krijg je korting op deze tour.

Romantiek en prachtig verlichte grachten bij de Candlelight Cruise

Wil je een romantische avond op het water? Boek dan je tour bij Candlelight Cruise! Tijdens deze speciale avond uit vaar je over de prachtig verlichte wateren van Amsterdam terwijl je voorzien wordt van de lekkerste gerechten. Ze serveren er lokale vleeswaren, delicatessen en kaasspecialiteiten en weten bij ieder gerecht de perfecte wijn uit te zoeken. Vergeet tijdens het eten niet om ook af en toe naar buiten te kijken. De gids zal je alles vertellen over de verschillende bezienswaardigheden en bekende plekken die de tour aandoet.

Parkeer goedkoop middenin het centrum van Amsterdam

Heb jij meteen een van bovenstaande tours geboekt en kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok! Onze parkeergelegenheid ligt vlakbij de leukste musea en bezienswaardigheden én op loopafstand van de startpunten van al deze grachtentours. Je parkeert je auto bij ons de hele dag tegen het lage tarief van € 45. Volg je een van de avondtours? Maak bij binnenrijden dan gebruik van ons speciale Night Time Tarief: € 6.

Wil je meer weten over onze voordelige parkeertarieven? Lees dan hier verder.

Meteen weten hoeveel je kwijt gaat zijn aan parkeren? Maak dan gebruik van onze handige calculator om vooraf je parkeerprijs te berekenen.