fbpx

Filmfestival Camera Japan in Amsterdam

Film, kunst, muziek en natuurlijk echte Japanse cuisine. Camera Japan (4-7 oktober 2018) is het grootste multidisciplinaire festival in de Benelux dat draait om de Japanse cultuur. De tientallen films gaan van drama tot komedie, van horror tot anime. Deze 13e editie heeft het thema ‘bijgeloof’. Het filmfestival vindt plaats op twee locaties in het centrum van Amsterdam: Kriterion en Eye Filmmuseum. Het betaalbare Parking Centrum Oosterdok ligt precies tussen de twee filmhuizen in. En beide locaties zijn dan ook eenvoudig te bereiken vanaf de parking.

Een dertiende editie Camera Japan, een editie vol bovennatuurlijk bijgeloof

Brengt het getal 13 het festival Camera Japan ongeluk? Zelf geloven ze van niet, maar het was wel de aanleiding om te kiezen voor het thema ‘bijgeloof’. De films van het festival wemelen van de geesten en yokai. Deze mythologische Japanse wezens verschijnen in de films in veel verschillende maten en vormen, van moordende katten, slangenvrouwen tot zelfs paraplu’s. Yokai kunnen heel vriendelijk zijn, maar dat zijn ze zeker niet allemaal. Wees dus gewaarschuwd.

Maak tijdens Camera Japan kennis met Oiwa in The Gost of Yotsuya. Het verhaal waarin Oiwa terugkeert als geest is een oud en zeer bekend spookverhaal in Japan. In de film wordt de vrouw vermoord door haar echtgenoot, de jonge samoerai Lemon, omdat hij toch liever een rijke erfgename wilde als vrouw. De film is uit 1959. Een andere aanrader is Tokyo Vampire Hotel. Dit is een veel recentere film die gaat over vampierenclans die elkaar en de laatste mensen in Tokyo het leven zuur maken. De film is een van de laatste producties van cultregisseur Sion Sono. Meer interesse in cyborgs dan in vampiers? Ook die zijn aanwezig in Amsterdam. Inuyashiki Ichiro en Shishigami Hiro veranderen in de film Inuyashik na een mysterieus ongeluk plots in zeer krachtige cyborgs. Waar de een zijn krachten gebruikt om mensen te helpen, doet de ander precies het tegenovergestelde.

Het filmaanbod van Camera Japan heeft voor iedereen wel iets. Meer weten over Camera Japan? Bekijk hier de officiële website.

Goedkoop parkeren in Amsterdam-Centrum

Kom je met de auto naar Camera Japan? Parkeer de auto dan goedkoop in de Amsterdamse binnenstad bij Parking Centrum Oosterdok. De prijs van een parkeerplek kan hier vast worden berekend. Je betaalt voor een hele dag parkeren slechts € 45. En in de avond is een speciaal Night Time Tarief: € 6! Vanaf Parking Centrum Oosterdok ben je zo bij de mysterieuze wezens van Camera Japan, maar ook zo de stad weer uit. Vanaf de ring Amsterdam is het slechts 8 minuten naar Parking Centrum. Vanaf de A10 Noord en Oost staat Parking Centrum aangegeven als ‘Parking Oosterdok’.

Door werkzaamheden is de aanrijroute tijdelijk gewijzigd. Lees hier verder voor meer informatie.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.