fbpx

Chinees Nieuwjaar - Parkeren Amsterdam

Chinees Nieuwjaar 2020, het jaar van de rat, valt op 25 januari. Ook dit jaar zijn er weer veel leuke activiteiten in Amsterdam tijdens deze feestdag. Voor een unieke ervaring kunnen we je aanraden een kijkje te nemen in Chinatown Amsterdam, een kleurrijke buurt op de Zeedijk. Ook een aanrader zijn de draken- en leeuwendansen die worden georganiseerd door de hele stad.

Voor Chinezen is het tijdens het vieren van het nieuwe jaar belangrijk dat er goed en bijzonder gegeten wordt. Daarom kom je tijdens Chinees Nieuwjaar overal in de stad mogelijkheden tegen om te proeven van de vele gerechten die de Chinese keuken rijk is.

Chinees nieuwjaar in Chinatown

Fo Guang Shan He Hua is een boeddhistische tempel in Chinatown van Amsterdam, waar tijdens het Chinees nieuwjaar een viering plaatsvindt. Omdat Chinees nieuwjaar onder de boeddhistische Chinezen een religieuze betekenis heeft is de tempel een belangrijke plek voor een nieuwjaars ceremonie. De gebedsleider opent de ceremonie, waarna het gebed begint.

Chinees eten in Amsterdam

Een belangrijk onderdeel van de viering is het eten. Door heel Amsterdam vind je Chinese restaurants met een heerlijk menu. Maar wil je echt lekker eten? Kom dan naar het drijvende Chinese restaurant Sea Palace. Je vindt het unieke restaurant op de Oosterdokskade.
Vier je Chinees nieuwjaar in Sea Palace? Parkeer dan je auto op 4 minuten loopafstand bij Parking Centrum Oosterdok.

Parkeren tijdens Chinees nieuwjaar in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan in de voordeligste parking van het centrum. De vele festiviteiten omtrent het Chinese nieuwjaar liggen op loopafstand van Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert al de hele dag voor € 25 euro of je kan gebruik maken van ons voordelige reservering tarief vanaf € 5,- per dag. Lees hier meer informatie over de voordelige parkeertarieven.

 

Gong Xi Fa Cai!