fbpx

Favoriete cocktailbars in Amsterdam

Zin in een heerlijk avondje uit? Er zijn in Amsterdam veel cocktailbars te vinden. Je hebt keuze uit de leukste bars en waar je ook besluit naartoe te gaan; cocktails in Amsterdam zijn vaak verrassend. Veel bars hebben een uitgebreide drankkaart. Bovendien is het ook mogelijk om een geweldige cocktail te combineren met een hapje eten.

Goedkoop parkeren in hartje Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam en ga je genieten van een heerlijk avondje uit bij een cocktailbar? Parkeer je auto dan direct naast het Amsterdam centraal station. Parking Centrum Oosterdok heeft een ideale ligging en is bovendien de voordeligste parking in Amsterdam centrum. Vanuit uitgang C loop je direct het centrum in of pak het OV naar je gewenste bestemming. Wanneer je langer dan 5 en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 45. Je betaalt slechts 6!

Meer informatie over parkeertarieven Parking Centrum Oosterdok.

Lekkerste cocktailbars in Amsterdam: onze vijf tips

Geen zin om zelf op onderzoek uit te gaan om de beste cocktailbars van de stad te vinden? Geen probleem! Wij hebben onze vijf tips alvast voor je op een rij gezet:

1. Bar Dvars – voor ieder wat wils

Deze bar is gevestigd in het pand waar eerder EVE zat. Andrew Nicholls is een geweldige cocktailshaker en heeft een uitgebreide cocktailkaart waar je maar moeilijk een keuze uit kan maken. Iedere cocktail is heerlijk. Vraag ook gerust om advies wanneer je er niet uitkomt. Bar Dvars staat garant voor een heerlijke avond.

Meer informatie over Bar Dvars.

2. Floor17 – de cocktailbar met het mooiste uitzicht

Floor17 is een skybar op de (hoe kan het ook anders) 17e verdieping van het Ramada Apollo Amsterdam Centre. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken met geweldig uitzicht over de stad. Vergeet ook absoluut niet een kijkje te nemen op het Rooftop terras. Een exclusief terras op 85 meter hoogte die je een 360° view over Amsterdam geeft!

Meer informatie over Floor17.

3. Vyne – mooiste wijnbar op de Prinsengracht

En als je even geen zin hebt in een cocktail dan ben je bij Vyne aan het juiste adres. Bij Vyne op de Prinsengracht geniet je niet alleen van heerlijke smaken, maar ook van het prachtige, strakke designinterieur. Alleen per glas kun je al 24 soorten wijn bestellen. Ook het eten is hier heerlijk en een absolute aanrader voor iedere fijnproever.

Meer informatie over Vyne.

4. SkyLounge – de lekkerste cocktails met Amsterdam aan je voeten

Deze plek mag natuurlijk niet in onze top vijf ontbreken. De internationale hotelketen Hilton gaf het hotel een unieke eyecatcher door de Sky Lounge op de bovenste verdieping te vestigen. Je hebt hier geweldig uitzicht over de hele stad. Dit is een plek waar je geweest moet zijn. Je kunt er naast cocktails ook heerlijk eten. De SkyLounge ligt om de hoek van onze parking.

Meer informatie over SkyLounge Amsterdam.

5. Bo Cinq

En onze laatste tip is het restaurant Bo Cinq. Bo Cinq is opgericht door o.a. Casper Reinders (Jimmy Woo). Bo Cinq is een van de populairste plekken van de stad om een drankje of hapje te doen. Het pand is verdeeld in lounge, restaurant en bar. Er is een bar van 24 meter lang waar je de lekkerste cocktails aan kan drinken.

Meer informatie over Bo Cinq.