fbpx

Film in november in Amsterdam

Temperaturen dalen, regenachtig weer neemt toe en de nachten beginnen eerder; het is een ideale tijd om naar de film te gaan. Ook dit najaar draaien er weer geweldige films in de Amsterdamse theaters. Kom je met de auto naar de stad? Parkeer dan op loopafstand van EYE, Pathé Tuschinski of de Munt en The Movies bij Parking Centrum Oosterdok.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in Pathé

Vanaf 14 november draait het volgende deel van Fantastic Beasts in de bioscopen. Het verhaal in deze Harry Potter-wereld gaat verder met personages uit het vorige deel zoals New Scamander (Eddie Remayne). De, in de vorige film gevangengenomen, Grindelwald (johnny Depp) ontsnapt uit de magische gevangenis van MACUSA. Hij probeert zoveel mogelijk volgelingen te verzamelen die met hem willen heersen over alle niet-magische wezens en streven naar een wereld met enkel toveraars met ‘zuiver bloed’. Newt wordt door Albus Perkamentus (Jude Law) gevraagd om af te reizen naar Parijs en de plannen van Grindelwald te dwarsbomen.

Bekijk het volledige programma van Pathé Tuschinksi en de Munt hier.

Kinderfilm Monky in EYE Filmmuseum

In Eye is vanaf deze maand de geweldige kinderfilm Monky te zien. De elfjarige Frank komt op een dag thuis en treft in de tuin een aap aan. Hij wordt vrienden met de gibbon en geeft haar de naam Monky. Al snel wordt ze onderdeel van het gezin. Monky is echter geen gewone aap, maar een aapje met een bijzonder geheim. Frank en zijn ouders gaan op een spannende reis naar de jungle van Thailand.

Klik verder naar het complete programma van EYE Filmmuseum.

Mary Shelley in The Movies

Een van de topfilms die deze maand in The Movies te zien is, is Mary Shelley. Mary (Ella Fanning) is een rebelse en uitgesproken tiener die droomt van een carrière als schrijfster. Wanneer ze door een ruzie met haar stiefmoeder bij een oom logeert, ontmoet ze de dichter Percy Shelley (Douglas Booth). De twee worden al snel verliefd . Wanneer Mary’s familie erachter komt dat Percy getrouwd is en een kind heeft, verbieden ze dat de twee contact hebben met elkaar. Niets kan de twee schrijvers uit elkaar houden. Ze rennen weg van huis, nemen Mary’s halfzus mee en leven een vrij leven. Wanneer ze uitgenodigd worden door Lord Byron om te komen logeren en een spookverhaal te schrijven, schept Mary een van de meest iconische personages allertijden: Frankenstein.

Plan je bezoek aan The Movies hier.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Van plan om met het gezin naar een kinderfilm te gaan of een gezellig avondje uit te gaan naar de iconische filmtheaters in Amsterdam? Parkeer de auto voordelig om de hoek van de bioscopen in Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt naast het Centraal Station en de grootste van de binnenstad. Er is voldoende ruimte dus je hoeft niet vooraf te reserveren. Wil je niet wandelen naar de bioscoop? Dan pak je eenvoudig het openbaar vervoer dat tegenover het station vertrekt. Bij Parking Centrum betaal je een standaard tarief van € 7,50 per uur, maar wanneer je langer dan vijf uur parkeert, betaal je slechts een dagtarief van € 45. Nog goedkoper is parkeren in de avond. Wanneer je een late film pakt en pas na 21:00 binnenrijdt, betaal je het Night Time Tarief. Dat betekent parkeren voor slechts € 6!

Meer informatie over onze parkeertarieven vind je hier. Of bereken je prijs vooral met de online calculator.

Op de hoogte blijven van activiteiten in Amsterdam? Volg ons op Facebook!