fbpx

Goedkoop parkeren in Amsterdam tijdens Grachtenfestival 2018

Ook dit jaar vindt het Grachtenfestival weer plaats in Amsterdam. Met jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers en een ruime selectie aan jonge, getalenteerde musici, is het festival een walhalla voor muziekliefhebbers. Van 10 t/m 19 augustus woon je de mooiste concerten en jamsessies bij op verschillende locaties in het centrum van de Nederlandse hoofdstad. Wil je dicht bij de optredens parkeren? Parkeer dan voordelig én op loopafstand van locaties zoals het Compagnietheater, Hotel Sofitel Legend The Grand en Amnesty-huis, bij Parking Centrum Oosterdok.

Muzikaal talent tijdens het Grachtenfestival Amsterdam

Het Grachtenfestival is een van de muzikale hoogtepunten van de Amsterdamse culturele kalender en vindt elk jaar in augustus plaats. Het festival staat bekend om haar indrukwekkende line-up van jonge en verrassende talenten en houdt die reputatie ook dit jaar hoog met de vele jamsessies, concerten en rondleidingen.

Op 10 augustus is de feestelijke start van het Grachtenfestival in het Compagnietheater. Tijdens het openingsconcert zijn er verschillende optredens, zoals de premiere van het stuk van componist en pianist Julian Schneemann. Hij schreef in opdracht van het festival een stuk voor zijn ensemble Caravan en drie zangers. Ook verschijnen Pianist Camiel Boomsma (genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2018) en celliste Ella van Poucke (Artist in Residence) op het podium. En hoor je gedichten van jazz-zangeres Sanne Rambags, onder begeleiding van saxofonist Jesse Schilderink en drummer Joost Lijbaart.

Op de andere dagen is er natuurlijk ook genoeg te beleven! Naast concerten zijn er ook rondleidingen en wandelingen, bijvoorbeeld een begeleide wandeling langs de mooiste kerkgebouwen van Amsterdam tijdens Een heilig rondje! op 11 augustus. Andere aanraders zijn de prijsuitreiking van de GrachtenfestivalPrijs en de optredens in het kader van het concours voor concervatoriumstudenten. Op zoek naar een compleet overzicht van de activiteiten? Hier vind je het volledige programma van het Grachtenfestival 2018.

Goedkoop parkeren in hartje Amsterdam

Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van Amsterdam. Parkeer je auto tijdens het Grachtenfestival 2018 tegen een gunstig tarief en loop zo een van de concerten binnen. De parking ligt op het Oosterdokseiland, direct naast het Centraal Station. Je wandelt gemakkelijk het centrum in of pakt het OV naar verder gelegen locaties. Maak tijdens het festival gebruik van het lage dagtarief en parkeer voor slechts € 45. Kom je ’s avonds pas de parkeergelegenheid binnenrijden? Maak dan gebruik van ons speciale Night Time Tarief en betaal € 6. Ook handig: bereken je parkeerprijs direct online om bij het uitrijden niet voor verrassingen te staan.

Let op! Wegens werkzaamheden is de route naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade gesloten. De parkeergelegenheid is alleen aan te rijden via de Prins Hendrikkade. Meer informatie over de werkzaamheden en omleiding vind je hier.

Wil je meer weten over onze parkeertarieven en voorwaarden? Lees dan hier verder.