fbpx

Picnic in het kersenbloesempark in Amstelveen

Hoewel Japan misschien de eerste bestemming is die in je opkomt als je wilt genieten van de bloei van kersenbloesembomen, heeft ook Europa zijn eigen parels. Onder hen valt het kersenbloesembomenpark in Amstelveen. Onlangs benoemd tot derde beste plek in Europa om kersenbloesembomen te bezoeken. Een heerlijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als picknickliefhebbers.

Ontdek de kersenbloesem in het Park van Amstelveen: een Europees bloesemfeest

Waarom een bezoek brengen aan het Kersenbloesembomenpark in Amstelveen?
1. Spectaculaire schoonheid:
Als de lente aanbreekt, barsten de 400 kersenbloesembomen in Amstelveen uit in een overvloed aan delicate roze en witte bloesems, waardoor het park in een magisch wonderland verandert. Een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers.

2. Rustige sfeer:
Het kersenbloesempark van Amstelveen bevindt zich net buiten Amsterdam, weg van de drukte van het stadsleven. Of je nu langs de kronkelende paden slentert of een gezellig plekje zoekt voor een picknick, de feestelijke sfeer van de bomen geeft rust en ontspanning.

3. Ideale picknickplek:
Met zijn ruime gazons en schaduwrijke plekken onder de kersenbloesembomen is het park de perfecte setting voor een ontspannen picknick. Verzamel je vrienden en familie, pak een heerlijk assortiment snacks en drankjes in en geniet van een heerlijke middag omringd door bloeiende bloemen en tjilpende vogels.

4. Culturele ervaring:
Je kunt tijdens het kersenbloesemseizoen in het park ook een vleugje Japanse cultuur omarmen. Het park organiseert vaak culturele evenementen en optredens tijdens het kersenbloesemseizoen, waardoor bezoekers niet alleen visueel kunnen genieten, maar ook meer kunnen leren over de traditie achter de bomen. Een mooie mix aan culturen.

Aangezien Amstelveen op een steenworp afstand van Amsterdam ligt, zijn een diner en overnachting in onze hoofdstad de perfecte afsluiter van een heerlijke lentedag.

Reserveer je parkeerticket van tevoren

Kom je met de auto naar Amsterdam voor je bezoek aan het Kersenbloesempark in Amstelveen? Parkeer goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je online, dan betaal je vanaf €10,- voor een hele dag parkeren.