fbpx

Naar de bioscoop in Amsterdam

De herfst staat alweer voor de deur. Buiten wordt het guurder en de regen doet vaker zijn intrede. Ideaal weer om naar de bioscoop te gaan. In Amsterdam zijn veel prachtige bioscopen te vinden. We hebben de leukste, mooiste en meest centrale voor je op een rij gezet.

Filmbezoek in het centrum van Amsterdam

Voor de fervent filmbezoeker zijn onderstaande bioscopen vast geen onbekenden. In Amsterdam zijn een aantal bioscopen in het centrum gevestigd waar je allerlei verschillende soorten films kunt kijken. Van blockbusters tot art-house, in Amsterdam vind je een uitgebreid programma.

Bezoek EYE Amsterdam

EYE is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw aan het water. Aan de noordelijke IJ-oever bevindt zich in het spectaculaire gebouw een bioscoop, filmmuseum en restaurant. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen, maar ook een twee uur durend bezoek brengen aan een film in een van de prachtige zalen. Er worden hier geregeld filmfestivals en speciale vertoningen georganiseerd.

Alle informatie over EYE vind je hier.

Authentieke ervaring bij The Movies

Bij The Movies geniet je van geweldige films in een prachtige ambiance. Het interieur is in de bekende art déco stijl. Naast films kun je hier ook genieten van een geweldig restaurant. Kortom, bij The Movies (overigens een van de oudste bioscopen van Amsterdam), heb je gegarandeerd een heerlijk avondje uit!

Meer informatie over bereikbaarheid en programmering van The Movies.

Tuschinski, de mooiste bioscoop in Amsterdam

Dit is een van de meest beroemde bioscopen van het land, en misschien ook wel ter wereld. De bioscoop is geopend sinds 1921. Tuschinski mag dan wel oud zijn, maar saai en muf is het absoluut niet! Je vindt hier een zeer originele ambiance en er worden hier special première avonden en gala’s georganiseerd. Ontdek de nieuwste films in dit ouderwetse theater. Meer informatie over Pathé Tuschinski.

Bekijk ook eens Pathé de Munt.

Goedkoop parkeren midden in de stad

Wanneer je naar de film gaat, wil je natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn aan het parkeren van je auto. Veel mensen denken dat ze hun auto ver buiten de stad moeten zetten en gebruik moeten maken van bijvoorbeeld een P+R plek die vaak vol zijn. Maar je kunt je auto ook eenvoudig en goedkoop parkeren in Parking Centrum Oosterdok! Onze parking ligt direct naast het centraal station, dichtbij bovengenoemde bioscopen. Parking Centrum is de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van de stad. Parkeer de hele dag voor slechts € 45. Ga je ‘s avonds laat naar de film? Maak dan gebruik van ons voordelige nachttarief: 6.

Hier lees je meer informatie over onze parkeertarieven en de goede bereikbaarheid van Parking Centrum Oosterdok.