fbpx

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam: een platform voor creatie en innovatie

Wie behoefte heeft aan een interessante middag/avond en een stevige discussie achteraf, kan terecht bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het doel van deze culturele organisatie is namelijk informeren, inspireren en creëren. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

Maatschappij en cultuur bij Pakhuis de Zwijger

In 2006 opende Pakhuis de Zwijger voor het eerst haar deuren in het voormalige koelpakhuis op de Piet Heinkade 179. Inmiddels organiseren ze zo’n 600 programma’s per jaar, die vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn. Deze programma’s draaien rond de onderwerpen: creatieve industrie, de stad en globale trends. In het verlengde hiervan worden er regelmatig interessante documentaires getoond, gastsprekers uitgenodigd en discussie panels gestart.

De volledige programmering wordt vervolgens gebundeld in zogenaamde ‘dossiers’ zodat de besproken en gedeelde informatie voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast bieden ze podcasts, nieuwsberichten en een magazine aan. Pakhuis de Zwijger is daarmee zowel een online als offline platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Meer weten over Pakhuis de Zwijger? Bekijk hier de officiële website.

Meekijken via de livestream

Ben je aan huis gebonden maar wil je toch graag meekijken met de programmering van Pakhuis de Zwijger? Er worden een beperkt aantal plaatsen weggegeven voor mensen dia via de livestream mee willen kijken. Hiervoor dien je vooraf je plekje te reserveren in de agenda. Dit geldt natuurlijk ook als je wel naar Amsterdam komt om een lezing, discussie of filmvertoning bij te wonen. Omdat de lezingen gratis zijn, staat Pakhuis de Zwijger open voor donaties. Je hoeft dus niet perse te betalen maar mag wel een bijdrage leveren naar je eigen goeddunken.

Goedkoop parkeren in Amsterdam-Centrum

Je auto parkeer je veilig en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Deze parkeergelegenheid heeft meer dan 1300 beschikbare parkeerplaatsen, ligt vlak naast Amsterdam Centraal Station en op loopafstand van Pakhuis de Zwijger. Kom je niet alleen Pakhuis de Zwijger bezoeken maar wil je ook het centrum van Amsterdam bekijken? Je parkeert bij ons al in hartje centrum voor € euro per 24 uur.

Parkeer je korter en wil je graag van tevoren weten wat de kosten gaan zijn? Dit controleer je makkelijk online via de online calculator.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.

Op de hoogte blijven van activiteiten en evenementen? Volg ons dan op Facebook!