fbpx

Te zien en te doen in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond Amsterdam!

Beleef het beste van de hedendaagse Vlaamse kunstscene in hartje Amsterdam bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond! Het hele jaar door zijn er verschillende voorstellingen en exposities op het gebied van design, poëzie, dans, theater, fotografie en nog veel meer. Benieuwd naar wat er nu allemaal te zien en te doen is? Lees hier onze tips!

Ontmoetingsplek voor hedendaagse kunst

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is een voormalig klooster, herberg en feestzaal dat inmiddels is uitgegroeid tot creatieve ontmoetingsplek. Tegenwoordig komen Vlaamse en Nederlandse kunstenaars er bijeen voor samenwerking en het uitwisselen van ideeën. Met ieder jaar een uitgebreid programma vol tentoonstellingen, debatten, theatervoorstellingen, concerten en meer is er voor iedere kunstliefhebber veel te doen. Breng je binnenkort een bezoek aan de Brakke Grond en kom je met de auto? Parkeer dan op loopafstand van het culturele centrum bij Parking Centrum Oosterdok.

Gratis tentoonstelling: Jim Campers – Forward Escape Into The Past

Bezoek bijvoorbeeld t/m 13 oktober de gratis expositie Jim Campers – Forward Escape Into The Past. In de eerste solopresentatie van de Vlaamse fotograaf neemt Campers je mee terug in de tijd en toont de tegenculturen van de roerende jaren ’60 en ’70. Je vindt er een bijzondere collectie foto’s die doen denken aan illustraties uit reisverslagen, reclamecampagnes en visuele experimenten.

Festival voor het Afrikaans

Op 22 en 23 september 2018 vindt bij de Brakke Grond het Festival voor het Afrikaans plaats. Tijdens dit festival staat de kunst, cultuur en taal van Zuid-Afrika centraal. Taalunie organiseert een debat over meertaligheid en zijn er optredens van beroemdheden als Laurika Rauch, Gert Vlok Nel en Sandra Prinsloo. Ook ontvangt het festival schrijfster Zelda la Grange (twintig jaar lang de rechterhand van Nelson Mandela).

Bekijk het hele programma op de website van de Brakke Grond.

Amsterdam Fringe Festival in het Vlaams Cultuurhuis

Ook is Brakke Grond dit jaar van 6 t/m 16 september het epicentrum van het Amsterdam Fringe Festival. Ontdek de geweldige theater- en dansvoorstellingen zoals de grappige en ontroerende badkamermonoloog Panic at a lot of other places besides the disco van Jade Derudder. Of bezoek de genderfluïde danssolo XYX van Moreno Perna.

Benieuwd naar het complete programma? Bekijk hier de website van het Fringe Festival.

Goedkoop parkeren vlakbij Brakke Grond

Ga jij naar Jim Campers – Forward Espace Into The Past? Of bezoek je binnenkort een van de andere activiteiten bij de Brakke Grond? Parkeer je auto dan op loopafstand bij Parking Centrum Oosterdok. Bij ons betaal je een voordelig dagtarief van € 45. Pak je een late voorstelling, dan parkeer je met ons speciale Night Time Tarief: € 6. Benieuwd wat je precies kwijt zult zijn? Bereken vooraf je parkeerkosten zodat je bij het uitrijden niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je meer weten over onze voordelige parkeertarieven? Lees dan hier verder.