fbpx

Parkeren bij Pride Amsterdam 2018

Dit jaar wappert de regenboogvlag van 28 juli t/m 5 augustus door de hele stad. Tijdens Pride Amsterdam staat Amsterdam in het teken van diversiteit en liefde. Door de hele stad zijn straatfeesten, clubavonden en speciale evenementen te vinden. Loop mee in de PrideWalk, dans op het water of aan wal tijdens de Botenparade of bezoek een van de vele tentoonstellingen. Feest je tijdens Pride Amsterdam mee in het centrum? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok tegen een vast laag tarief.

Aftrap Pride Amsterdam, PrideWalk

We starten op 28 juli met de PrideWalk. Jaarlijks lopen er ongeveer 7000 deelnemers mee met de PrideWalk. De route loopt vanaf het Homomonument naar de Rozengracht, de Marnixstraat, Leidseplein naar de ingang van het Vondpark (Pride Park). De stoet wordt begeleid door muziekwagens, spandoeken en vlaggen. Eenmaal aangekomen bij het Vondelpark kun je je de hele dag vermaken met sport, spel, optredens en informatieve Rainbowmarkt.

Pride tip: I Will Speak, I Will Speak en Seks Workers Opera

Pride Amsterdam staat bekend om de geweldige feesten, maar er is meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling I Will Speak, I Will Speak! van Atlas2018 in de Beurs van Berlage. De expositie bestaat uit honderden films en foto’s en vertelt de indrukwekkende verhalen van mensen die leven met aids en hiv. Ook kun je naar de Seks Worker’s Opera. De spraakmakende voorstelling trekt in Engeland uitverkochte zalen en komt speciaal voor Pride naar Amsterdam.

Botenparade en spetterende afsluiting Pride 2018

Op zaterdag 4 augustus is de beroemde Botenparade, het hoogtepunt van Pride. De deelnemende paradeboten zullen vertrekken vanaf Oosterdok, vlak naast onze parking. De parade kent verschillende soorten deelnemers, waaronder verenigingen, overheidsinstellingen en multinationals. De afsluiten van Pride vindt plaats op 5 augustus. Dan is er een geweldig feest op de Dam waar je geniet dan van muziek, dans en nog veel meer. De line-up vind je op de Facebookpagina van de Closing Party.

Hier vind je het volledige programma van Pride Amsterdam 2018.

Goedkoop parkeren tijdens Pride Amsterdam 2018

Kom je met de auto naar Pride Amsterdam 2018? Parkeer op loopafstand van de feesten, clublocaties en evenementen bij Parking Centrum Oosterdok. Ook tijdens Pride parkeer je bij ons tegen het laagste tarief van Amsterdam Centrum. Maak gebruik van ons voordelige dagtarief van slechts € 45. Kom je ’s avonds pas mee feesten? Maak dan gebruik van ons speciale Night Time Tarief en betaal € 6. Om niet voor verrassingen te staan bereken je je parkeerprijs vooraf online met onze calculator. Parking Centrum Oosterdok ligt direct naast het Centraal Station. Je wandelt in enkele minuten de binnenstad in of maakt eenvoudig gebruik van het OV naar locaties die verder weg liggen. Vanwege verbouwingen rondom Amsterdam Centraal en Oosterdokseiland is de parkeergelegenheid alleen te bereiken via de Prins Hendrikkade.

Meer weten over onze voordelige parkeertarieven? Die informatie vind je hier.