fbpx

Parkeren bij Red Light Jazz 2022

Op 3, 4 en 5 juni verandert het Red Light District van Amsterdam in het Walhalla voor jazzliefhebbers. Het Red Light Jazz festival bestaat sinds 2014 en haalt ieder jaar tijdloze legendes en nieuw ontdekte artiesten naar Amsterdam. Kom je dit weekend met de auto naar Red Light Jazz? Dan parkeer je het voordeligst (en op loopafstand) bij Parking Centrum Oosterdok.

Red Light Jazz 2022, Amsterdam

In het weekend van 3 t/m 5 juni wordt de unieke (live) jazztraditie- en cultuur van de historische Amsterdamse binnenstad weer nieuw leven in geblazen in de vorm van een vorstelijk aantal en grotendeels gratis toegankelijke optredens. De legendarische Kid Dynamite is daarin een centrale figuur en hoe toepasselijk is het dat in de aankomende editie saxofonisten een prominente plek hebben in de programmering.

De saxofonisten in de line-up zijn dit jaar onder meer Yuri Honing, Gideon Tazelaar, Lucas Santana, Kika Sprangers, Efraïm Trujillo, Tineke Postma, Benjamin Herman, Jasper Blom en vanzelfsprekend Hans Dulfer.

Buurtlegende Kid Dynamite zal worden geëerd met een tribute-concert in Café Casablanca en met een vertoning van een film/documentaire ‘Surinaamse Swing op de Zeedijk’ van Hans Hylkema in het naastgelegen Theater Mascini.

De oude Amsterdamse binnenstad kent al een jazzcultuur sinds de jaren ’30. Amerikaanse zeelieden brachten vroeger jazzplaten mee op reis en zo maakte Amsterdam kennis met jazz. In de jaren ’40 en ’50 ontstond een levendige jazzscene in het gebied rond de Zeedijk en de Nieuwmarkt. Lodewijk Rudolf Arthur Parisius alias Kid Dynamite was daarbij een prominente gast. Jazzcafé Casablanca op de Zeedijk was zijn ‘domicilie’. In 1963 liet hij het leven na een auto-ongeluk. Hij kan worden beschouwd als één van de aartsvaders van de Surinaamse jazz-scene in Nederland. In 2015 bracht Fra Fra Sound tijdens Red Light Jazz al eens een muzikaal eerbetoon aan Kid Dynamite.

Bekijk de website, Facebookpagina of Instagrampagina voor meer informatie, (voorlopige) line up en festivalnieuws.

Parkeer in de buurt van het jazzfestival in Amsterdam

Met locaties zoals Restaurant Sea Palace, het Conservatorium, het Bimhuis en uiteraard de vele locaties in het Red Light District en de Nieuwmarkt, is Parking Centrum Oosterdok de ideale locatie om te parkeren. Onze parkeergelegenheid ligt op slechts enkele minuten loopafstand van de historische binnenstad.

Goedkoop parkeren door te reserveren

Reserveer je parkeerplek van tevoren online en betaal vanaf € 10,- per dag. Reserveer je niet, dan betaal je bij ons ook het lage maximale dagtarief van € 37,50,-.

Lees hier meer over de tarieven.