fbpx

Wateractiviteiten in Amsterdam

In Amsterdam vind je niet alleen de leukste restaurant, theaters en hotels, maar ook veel outdoor activiteiten. Speciaal voor de zomer hebben wij de drie leukste wateractiviteiten in en rondom Amsterdam-Centrum op een rij gezet. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

Tip 1 wateractiviteiten: Rondvaart door Amsterdam met Canal Cruise Ticket

De grachten zijn een populaire plek voor veel binnen- en buitenlandse bezoekers om een rondvaart te maken. Rondvaarten worden dan ook door meerdere bedrijven en organisaties georganiseerd en dit maakt de keuze niet bepaald makkelijk. Met een Canal Cruise Ticket bestel je online gemakkelijk een e-ticket die je kunt gebruiken bij verschillende bedrijven en organisaties. Je kunt dus last-minute besluiten waar en bij wie jij je rondvaart start! Je koopt al een kaartje voor slechts €16,-.

Meer weten over de Canal Cruise Ticket? Bekijk hier de officiële website.

Tip 2 wateractiviteiten: Boottocht naar Enkhuizen Zuiderzee Museum

Een van de leukste activiteiten op het water is de boottocht naar het Enkhuizen Zuiderzee Museum. Stap aan boord van het schip de Stortemelk en vaar, over de voormalige Zuiderzee, naar het Enkhuizen Zuiderzee Museum. De reis begint in het centrum van Amsterdam, op de Ms. van Riemsdijkweg 57. Tijdens de boottocht geniet je van een heerlijke zeewind en een prachtig uitzicht. Op het schip kan je bij de scheepsbar terecht voor een lekkere lunch of een verfrissend drankje. Rond 14.00 uur vaart de boot aan bij het museum. In dit openluchtmuseum bezoek je winkeltjes, huisjes en straatjes in oude stijl en ontdek je hoe de mensen rond de Zuiderzee vroeger leefden.
Meer weten over de boottocht of een ticket kopen? Bekijk de website.

Tip 3 wateractiviteiten: Kanoën in Amsterdam

Kanoën is misschien wel een van de bekendste wateractiviteiten. Maar wist je dat je ook midden in Amsterdam een kano-tocht kunt maken? Tijdens het kano-avontuur, georganiseerd door Wetlands safari, ga je samen met een gids vijf uur lang op pad door de Nederlandse wateren. Tijdens de tocht bezoek je oude Amsterdamse dorpen, peddel je door rietvelden en geniet je van de rust en het gefluit van de vogels. En dit op slechts 15 minuten van het centrum van Amsterdam! Tijdens de tocht is er ook een tussenstop en kan je even bijkomen met een lekkere lunch. De tocht begint op De Ruijterkade 9.

Meer weten of een ticket kopen? Lees hier verder.

Parkeren in Amsterdam-Centrum

Parkeren in het centrum van Amsterdam doe je het voordeligst bij Parking Centrum Oosterdok. Voor € 7,50 per uur parkeer je de auto op loopafstand van de leukste wateractiviteiten in Amsterdam. Parkeer je langer dan uur? Dan betaal je een vast dagtarief van maar € 45. Ideaal voor een dagje uit!