fbpx

6x bijzondere musea in Amsterdam

Het Rijksmuseum, het van Gogh museum en het Stedelijk museum kent vrijwel iedereen wel. Maar wist je dat onze hoofdstad veel meer te bieden heeft? Van een museum over bacteriën, tot aan een heus Instagram-museum is er in Amsterdam voor iedere bijzondere interesse wat wils. We zetten hier 6 bijzondere musea op een rij. 

Moco Museum

Het Moco Museum is een toegankelijk boetiekmuseum op het Museumplein met moderne en contemporary kunst voor een breed publiek. Met artiesten zoals Banksy, Jeff Koons, Andy Warhol en meer, biedt het museum een collectie aan ironische en grappige kunst over de hedendaagse maatschappij.

Kijk voor meer informatie op de website van het Moco Museum.

moco-museum
Foto: Moco Museum

Micropia

Micropia is een museum in Artis en hier ontdek je de kleinste organismen van de wereld: micro-organismen (bacteriën). Deze kleine wezens zijn voor het blote oog niet zichtbaar, maar onmisbaar in ons ecosysteem en dagelijks leven. In de kiss-o-meter kom je erachter hoeveel microben je uitwisselt tijdens het zoenen en leer je over andere micro-organismen in je lichaam.

 

Lees hier meer over toegang en tickets tot Micropia.

WONDR

WONDR is een heus Instagram museum. Een kleurrijke, visuele ervaring die je uitnodigt te spelen en te ontdekken, ondanks je leeftijd. Verwacht discoballen, teddyberen, eenhoorns, roze stranden, confettikanonnen, en vooral heel veel kleur. En alles wat je ziet is natuurlijk zeer goed selfie materiaal en insta-worthy.

Lees meer over dit museum op de website van WONDR.

Wondr-museum-amsterdam
Foto: WONDR

Kattenkabinet

Kijk jij ook wel eens kattenfilmpjes? Dan kun je in dit museum je hart ophalen. Het Kattenkabinet is opgericht ter nagedachtenis aan de rode kater John Pierpont Morgan (1966-1983). Deze bijzondere kater was gedurende zijn hele leven de eigenzinnige metgezel van Bob Meijer, de oprichter van het Kattenkabinet. Een museum vol schilderijen, beeldjes en andere gekke kattenitems dat je op de Herengracht kan bezoeken en waar je ongetwijfeld een leuk kattenfilmpje kan opnemen.

Kijk voor informatie over openingstijden en tickets op de website van het Kattenkabinet.

Woonbootmuseum

Het Woonbootmuseum beantwoordt al je praktische vragen over wonen op water in Amsterdam. Hoe werkt water toe- en afvoer? Hoe zit het met elektriciteit, vochtigheid? Het museum is gevestigd op het oude vrachtschip (uit 1914) de Hendrika Maria op de Prinsengracht.

terras amsterdam centrum parkeren goedkoop

Pianola museum

Het Pianola museum in de Jordaan is het kleinste museum van Amsterdam. In dit museum leer je over de geschiedenis en de manier van spelen van de pianola, een ‘zelfspelend’ muziekinstrument dat vanaf 1900 werd gebouwd. De verzameling bevat meer dan 100 instrumenten, waarvan er zo’n 15 zijn opgesteld in het museum.

Kijk voor meer informatie op de website van het Pianola museum.

Goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam

Kom je met de auto? Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je voordelig in het centrum van Amsterdam. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Bekijk hier onze parkeertarieven of reserveer direct een parkeerplek.