fbpx

Amsterdam Light Festival 2019/2020

Vanaf 28 november 2019 t/m 19 januari 2020 is het Amsterdam Light Festival terug in onze hoofdstad. Amsterdam licht op met de mooiste lumineuze kunstwerken rondom de grachten. Wandel de route via de wal of stap in een boot voor een unieke tour over het water. Zoek je nog een plek om de auto in de buurt van de lichtsculpturen te parkeren? Reserveer dan je parkeerplek bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert al de hele dag vanaf € 5,-.

Amsterdam Light Festival Route

Dit is alweer de achtste editie van het Amsterdam Light Festival en heeft als thema DISRUPT!, oftewel ontregeling. De jury heeft de mooiste en meest bijzondere (inter)nationale werken van 20 kunstenaars geselecteerd die in het teken staan van ontregeling. Niet alleen de kunstwerken, maar ook de stad is onderdeel van de tentoonstelling. Langs de route zijn plekken en gebouwen uitgelicht en hebben een link met het thema DISRUPT!
De route van is anders dan voorgaande jaren. Tijdens deze editie wandel je niet langs de Herengracht, maar verken je het oostelijk deel van het Amsterdamse centrum. Wandel, fiets of vaar van Oosterdok langs de Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht naar Entrepotdok.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival: praktische informatie

Gedurende 53 dagen kun je de 20 kunstwerken en vijf stadsverhalen bekijken. Het mooist zijn de werken natuurlijk wanneer helemaal donker is. De kunstwerken gaan aan vanaf 17:00 uur, maar wij raden aan om iets later te gaan. Vervolgens heb je tot 23:00 uur de mogelijkheid om het schouwspel te bewonderen. De enige uitzondering op die tijden is Oudejaarsavond. Dan gaan de kunstwerken om 20:00 uur uit.

Je kunt de route zelf bezichtigen of een tour boeken. Een tour is een absolute aanrader. De gidsen vertellen je dan meer over de kunstwerken en de achterliggende gedachte van de kunstenaars. Verschillende open boten, rondvaartboten en salonboten bieden een rondvaart langs de kunstwerken.

Je kunt de route zelf bezichtigen of een tour boeken. Een tour is een absolute aanrader. De gidsen vertellen je dan meer over de kunstwerken en de achterliggende gedachte van de kunstenaars. Verschillende open boten, rondvaartboten en salonboten bieden een rondvaart langs de kunstwerken. Boek hier je tour via de officiële website van Amsterdam Light Festival.

Parkeren Amsterdam Light Festival vanaf € 5,- per dag

Wanneer je de auto bij Parking Centrum Oosterdok neerzet, brengt de route je in een cirkel weer terug bij de parking. Parking Centrum Oosterdok ligt namelijk op het Oosterdokseiland. Je kunt online je parkeerplek reserveren vanaf € 5,- per dag! Nergens in hartje Amsterdam parkeer je goedkoper.