fbpx

Parkeren bij het Amsterdam Light Festival 2021

Vanaf 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 is het Amsterdam Light Festival. Tijdens deze tiende editie zijn kunstwerken wederom prachtig verlicht rondom de grachten. Stap aan boord of maak een wandeling langs de kunst. In de buurt parkeren? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok, vlak naast het Centraal Station. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 5,- per dag.

UPDATE: openingstijden aangepast

Voor de start van het festival werd besloten om kunstwerken alleen tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 15.00 uur en 17.00 uur op te lichten. Op verzoek van burgemeester Halsema blijven de kunstwerken sinds gisteren toch weer tot 22.00 uur aan. De georganiseerde wandelingen en rondvaarten blijven wel alleen op de eerder genoemde tijden  in de ochtend en namiddag toegestaan. Deze tijden kunnen weer wijzigen, hou hiervoor de website in de gaten.

Parkeren tijdens Amsterdam Light Festival 2018

Amsterdam Light Festival #10

Tijdens deze tiende editie van het Amsterdam Light Festival wordt dit 10-jarig jubileum gevierd. Er wordt teruggeblikt op tien jaar lichtkunst, de meest bijzondere werken van de afgelopen edities keren daarom terug op de Amsterdamse wateren. De eerste editie was in 2012, in de winters daarna groeide het festival tot een internationaal podium voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. De route van dit jaar bestaat uit 23 lichtkunstwerken, waaronder de publieksfavorieten van voorgaande edities, deze zijn gekozen door de inwoners van Amsterdam. Ook zijn er natuurlijk nieuwe werken te zien, die speciaal voor deze editie zijn gemaakt.

 

Lopend of varend lichtkunstwerken bewonderen

Je kan het Amsterdam Light Festival op twee manieren bewonderen, lopend of met de rondvaartboot. Verschillende organisaties bieden rondvaarten aan, tijdens zo’n vaartocht ga je in 75 minuten langs alle lichtkunstwerken. Wil je zelf het heft in handen nemen? Dan kan je beter gaan wandelen, je koopt dan een ticket voor een routekaart van €7,50. Met deze routekaart kan je langs alle lichtkunstwerken lopen. Audiotours zijn ook te koop, deze kosten €15,- per tour. De wandelroute is 6,5 km en deze begint bij Centraal Station en gaat via de Amstel en Plantage Muidergracht weer terug via het Entrepotdok.

Parkeerinformatie Amsterdam Light Festival

Parkeren bij het Amsterdam Light Festival

Ga jij naar het Amsterdam Light Festival? Parkeer in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt vlakbij het Centraal Station en dat is vlakbij de start van het festival. Nergens in Amsterdam parkeer je goedkoper. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 37,50 per dag.