fbpx

Bevrijdingsdag in Amsterdam

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag, een dag waarop we met z’n allen onze vrijheid vieren. Jaarlijks vinden er bijzondere activiteiten plaats in Amsterdam. Zowel in de avond als overdag zijn er festiviteiten om samen te eten, te drinken, te lachen en te dansen, en vooral onze bevrijding te vieren. Wij geven je hier graag een aantal tips.

In de avond: Concert op de Amstel

De jaarlijkse afsluiter van 5 mei is het Concert op de Amstel. De dertigste editie van het 5 mei-concert vindt plaats voor Koninklijk Theater Carré en wordt gepresenteerd door Zangeres Karsu en schrijver en radiomaker Frits Spits.

Via uitgang C van onze parkeergarage wandel je binnen een paar minuten het centrum van Amsterdam in!

Overdag en in de avond: Het Vrije Westen

In het Westerpark vind je Het Vrije Westen; een bevrijdingsfestival met foodtrucks, live muziek en een silent disco. Ook is er genoeg vermaak voor de kleintjes; zo is er een poppenkast, draaimolen en zijn er dansworkshops.

Overdag: Vrijheidsmaaltijden

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is ‘Vrijheidsmaaltijden’, een evenement waarbij alle Amsterdammers worden uitgenodigd om aan tafel te komen zitten in parken, huiskamers , theaterzalen en allerlei deelnemende musea. Meld je aan en ga bij elkaar aan tafel zitten!

Meer informatie Vrijheidsmaaltijden.

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Kom je met de auto? Parkeren kan goedkoop én dichtbij de leukste activiteiten en festivals. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Niet gereserveerd? Betaal maximaal € 45,- voor een hele dag parkeren. Meer informatie en de parkeertarieven van Parking Centrum Oosterdok vind je hier.