fbpx

Wat is er te doen tijdens het Hemelvaartsweekend in Amsterdam?

Op donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag en zijn we allemaal vrij. In Amsterdam is er een heleboel leuks te doen op deze vrije dag. Wij vertellen je meer. Parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Rollende keukens

Van 17 t/m 21 mei keren de Rollende Keukens terug naar Amsterdam. Tijdens het foodfestival zijn er meer dan 100 stands, dus voor iedereen wat wils. Je hebt er pizza, soep, smoothies, pannenkoeken, frietjes, burgers en nog veel meer. Tijdens het eten geniet je van live muziek. De Rollende Keukens zijn op Hemelvaartsdag geopend van 13.00 – 23.00 uur.

Tentoonstelling voor volwassen in NEMO – LIVING LOOONGER

Ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn staat centraal in deze nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Je kunt Living Looonger bezoeken in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam, op enkele minuten loopafstand van NEMO.

Parkeren bij Nemo
Kom je met de auto? Parkeer op 5 minuten loopafstand voor het voordeligste tarief van Amsterdam Centrum. Reserveer een dagkaart vanaf € 10,- voor een hele dag parkeren.
Fotografie: DigiDaan

MUSEUM VOOR STREET ART EN GRAFFITI

STRAAT is een museum voor street art en graffiti en is gevestigd op het NDSM-werf. In de huidige tentoonstelling zijn er meer dan 160 werken te bewonderen. De kunstwerken zijn in en speciaal voor het museum gemaakt, en de meeste van de stukken zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat. Hier doe je dus een hoop inspiratie op!

STRAAT Museum Amsterdam

bezoek de world press photo tentoonstelling

De reizende tentoonstelling met prijswinnende foto’s van de grootste en belangrijkste jaarlijkse internationale wedstrijd voor persfotografie komt ieder jaar naar de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam en is te zien van vrijdag 19 april t/m zondag 14 juli. Kijk voor meer informatie op de website van World Press Photo.

Wielerronde Purmerplein

De Wielerronde Purmerplein, in Amsterdam-Noord,  is een geliefd sportevenement met een lange historie. Niet alleen kunnen bezoekers jong en oud wielertalent aanmoedigen tijdens de races, ook wordt er door bewoners en lokale initiatieven een markt en een gevarieerd programma omheen georganiseerd. Een feest voor en door de buurt. Het evenement is op hemelvaartsdag; donderdag 9 mei.

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Kom je met de auto naar Amsterdam? Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.