fbpx

Pinksterweekend in Amsterdam: Wat is er te doen?

Tijdens Pinksteren is er weer genoeg te doen in Amsterdam. Er zijn festivals, bijzondere exposities en tentoonstellingen in de vele musea en de terrassen zijn weer open. Vier dat de zomer er weer is op een van de vele evenementen dit weekend! Goedkoop parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Wees er op tijd bij, en reserveer je parkeerplek online vanaf € 10,- per dag.

Lepeltje Lepeltje

Van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei maakt het foodfestival Lepeltje Lepeltje haar debuut in Amsterdam. Geniet tijdens het extra lange pinksterweekend van live muziek, verschillende marktkraampjes en natuurlijk een hoop foodtrucks. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Lepeltje Lepeltje is gratis toegankelijk en vindt plaats op de NDSM-werf. Meer informatie vind je op de website van Lepeltje Lepeltje.

Bezoek Het Muiderslot

Op 17 tot en met 20 mei vindt Dag van het Kasteel plaats. Meer dan 90 kastelen in Nederland openen hun deuren (en buitenplaatsen) voor publiek. Dit jaar is het Thema ‘Aan tafel!’ en ligt de focus op eetculturen. Bezoek tijdens het pinksterweekend Het Muiderslot; een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland, en waan je in de middeleeuwen. Lees meer over het programma op de website van Dag van het Kasteel.

Fête du Champagne et Vins

Lekker eten, veel champagne en een zonnige weersverwachting, oftewel de perfecte combinatie voor het Champagnefestijn Fête du Champagne et Vins in Rembrandtpark dit Pinksterweekend. Verwacht bubbels, muziek, hoogstaande Franse gerechten en proeverijen. Het evenement vindt plaats van 16 tot en met 20 mei. Tickets koop je via De website van Fête du Champagne et Vins

Indische Buurt Run

Op 19 mei 2024 vindt de tweede editie van de Indische Buurt Run plaats; een hardloop- en wandelevenement voor jong en oud in Amsterdam-Oost. Er is een kidsrun en er zijn hardloop- en wandelroutes van 1, 3 en 5 km voor volwassenen. Aan het einde ontvangt elke loper een mooie medaille. Lees meer op de website van de Indische Buurt Run.

Boek een hotelovernachting

Liever langer dan 1 dag op pad? Maak er een volledig weekend van en boek een gezellig hotel in het centrum van Amsterdam. Bekijk onze hoteltips voor het Pinksterweekend hier.

kamer-in-amrath-hotel

parkeren in het pinksterweekend

Ga jij naar Amsterdam in het Pinksterweekend? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf onze parking loop je in enkele minuten naar de historische binnenstad. Ideaal voor een dagje uit. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur. Reserveren is nog goedkoper. Reserveer je parkeerplek online vanaf € 10,- per dag.