fbpx

Tips voor leuke uitjes tijdens het paasweekend in Amsterdam

In Amsterdam tijdens het paasweekend van vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april? Hieronder hebben we een aantal leuke uitjes op een rij gezet die je dit weekend kan doen.

Paasconcerten

Orgel-van-het-concertgebouw-in-Amsterdam

Op vrijdag, zaterdag of zondag de Matthäus-Passion beluisteren? Dat kan in het Concertgebouw. De Johannes-Passion zie je op vrijdag 29 maart in de Westerkerk en op zondag 31 maart kun je naar een authentieke uitvoering van de ‘Passie van Maria Magdalena’ in de Geelvinck Salon.

Dansen bij paasfestivalsFestivals amsterdam September 2019

Liever naar een festival dan naar een concert? Ook dat kan weer dit jaar. Bezoek het DGTL-festival, dat plaatsvindt op 29, 30 en 31 maart op de NDSM-werf. DGTL is een festival vol ontdekking, inspiratie en verrassing. De organisatie streeft voortdurend naar een evenwicht tussen de grote namen in kunst en muziek, zoals Delia, Badsista en Dax J. Vind je het nog te koud om begin april op een festival te staan? Dan kun bij Awakenings Easter Friday en Easter Saturday lekker warm en droog je voetjes van de vloer doen in de Gashouder.

Paasbrunchen in Amsterdam

Genoeg leuke plekjes in Amsterdam voor een paasbrunch. Bijvoorbeeld bij Meneer Nieges, hier kan je heerlijk eten én heb je uitzicht over ’t IJ. Of kies voor het Amstel Boat House. Kom langs en geniet met je hele familie van een feestelijk paastafel. Er zijn verschillende eiergerechten, luxe zoete broodjes en Hollandse aspergesoep. Ook bij de IJ-kantine kan je heerlijk paasbrunchen. Hier krijg je lokale en dagverse producten, er zijn ook genoeg vegetarische opties beschikbaar.

Bezoek het Tulp festival

Tulp-festival-amsterdam
Ga voor het echte lentegevoel tijdens de paasdagen en bezoek het tulp festival. Tijdens het Tulp Festival zie je op 85 locaties bloeiende tulpen: in de openbare ruimtes van Amsterdam, in de tuinen van de Amsterdamse musea en hotels en bij markante gebouwen in het centrum van de stad. Alle tentoonstellingen in de openbare ruimte zijn gratis te bezoeken, voor sommige museumtuinen gelden normale toegangsprijzen.

Reserveer je parkeerticket van tevoren

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je online, dan betaal je vanaf €10,- voor een hele dag parkeren.