fbpx

Het Tulp Festival Amsterdam

Het Tulp Festival fleurt onze hoofdstad gedurende de hele maand April op. Honderdduizenden tulpen zetten Amsterdam in bloei onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’.

Overal Tulpen

Van 1 april t/m 30 april 2021 vindt de zevende editie van het het Tulp Festival Amsterdam plaats. Op ongeveer 40 locaties zijn te tulpen zien: in publieke ruimtes langs straten, op pleinen, in winkelomgevingen of in stadsparken. De Magere Brug, het Museumplein, het Damrak en het Rokin trekken de aandacht met tientallen schalen en kuipen in het water. Ook in Amsterdam Noord zijn op veel plekken tulpenpresentaties te zien. Rond het monument in het Vondelpark zijn ongeveer 30.000 tulpen geplant.

tulpen-op-museumplein

ga op ontdekkingstocht 

Wandel of fiets langs parken en pleinen, straten en tuinen om tulpen in de grond, of in grote bakken te bewonderen. Afhankelijk van het weer komen de tulpen begin April uit en kun je een explosie aan kleuren vinden door de gehele stad. Bekijk de website van het Tulp Festival voor informatie over de locatie van de tulppresentaties.

Geveltuinen

Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis tulpenbollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Tulp Festival 2021. De komende weken zal de fraaie, vlammend oranje, ‘Flair’ kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Tulp Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de tulpenbollen voor deze actie ter beschikking.

Parkeer voordelig in het centrum van Amsterdam

Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid bevindt zich naast het Centraal Station en is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam. Je parkeert je auto de hele dag voor maar Parkeer zonder reserveren voor een vast laag dagtarief in hartje Amsterdam. Je betaalt slechts € 25,- per dag als je langer dan 6 uur bij ons parkeert.