fbpx

De leukste activiteiten in Amsterdam op Koningsdag

Op Koningsdag kleurt Amsterdam traditiegetrouw oranje. Op de pleinen en in de straten, maar ook langs de grachten en in de parken is genoeg te doen. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer en betaal vanaf € 10,- per dag, ook zonder reservering parkeer je voordelig voor maximaal € 45,- per dag.

snuffelen op de vrijmarkt

In het Vondelpark verkopen kinderen hun spulletjes, zoals kleding die ze niet meer passen of speelgoed waar ze op zijn uitgekeken. Het park opent om 09.00 uur haar deuren, zodat de pret hier kan beginnen. Daarnaast zijn de buurten Amsterdam Oud-Zuid (met name de Beethovenstraat) populaire plekken voor vrijmarkten.

Voor jong en oud op NDSM

Koningsdag vieren met het hele gezin? Op de NDSM-werf zijn activiteiten voor jong en oud. Karnival en de Kindervrijmarkt voor de allerkleinsten. Op meerdere plekken op de NDSM-werf staan tijdens Vrijhaven podia waar allerlei live-muziek ten gehore wordt gebracht. Kom ook langs bij het Buurtpodium waar allerlei lokale talenten te zien zijn, of gooi jouw moves in de strijd bij de befaamde NK Stoelendansdisco! Kijk voor het volledige programma op de website van NSDM vrijhaven.nl.

Koningsdagfeesten

Zin in een feestje (voor volwassenen) tijdens Koningsdag? Bekijk hier welke koningsdagfeesten- en festivals er zijn.

eet pofffertjes op het Bredewegfestival

Het jaarlijkse Bredewegfestival op Koningsdag is leuk voor gezinnen. Het festival staat bekend als een levendig straatfeest, met een vrije markt, circus, theatervoorstellingen en concerten. Op Koningsdag zelf is er live muziek verspreid over verschillende podia, lekker eten en veel familie-evenementen zoals workshops, een draaimolen, jongleurs, poppentheater en een poffertjeskraam! Je kan het bredewegfestival bezoeken van 09.00 – 17.00 uur.

geniet van het Tulpfestival

Behoefte aan andere kleuren dan oranje? Ga opzoek naar de mooiste kleuren tulpen tijdens het tulp festival. Op 85 locaties vind je bloeiende tulpen: in de openbare ruimtes van Amsterdam, in de tuinen van de Amsterdamse musea en hotels en bij markante gebouwen in het centrum van de stad. Alle tentoonstellingen in de openbare ruimte zijn gratis te bezoeken, voor sommige museumtuinen gelden normale toegangsprijzen.

Parkeren tijdens Koningsdag in Amsterdam

Kom je met de auto? Parkeren kan goedkoop én dichtbij de leukste markten en festivals. Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je maximaal € 45. Nog goedkoper parkeren? Reserveer dan een parkeerplek en parkeer al vanaf € 10,- per dag.