fbpx

Café Loetje

Een dagje in Amsterdam? Op bezoek bij Café Loetje? Parkeer bij Parking Oosterdok!

Café Loetje – Johannes Vermeerstraat 52

Ooit was het de bedoeling dat Café Loetje een café werd dat elke Amsterdammer zou kennen. Met verschillende locaties in de stad zoals aan ’t IJ, en aan de Amstel is de kans groot dat je deze gezellige café’s tegenkomt. Loetje is kroeg met een ouderwetse stijl, prettige bediening en heerlijke gerechten. Bij de oprichting zo’n 40 jaar geleden, was het de bedoeling dat Café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Toen maakte Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer een fortuinlijke fout door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Al snel zat de zaak vol met liefhebbers van de lekkerste biefstuk die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.

Om te zeggen dat tegenwoordig iedereen Loetje kent is overdreven, maar we zijn aardig bezig! Met steeds meer gezellige restaurants met de lekkerste biefstuk, niet alleen in Amsterdam maar ook ver daarbuiten. Maar ook met (evenementen)zalen en faciliteiten voor feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten. We hebben zelfs een fijn en sfeervol hotel.

En een biljartcafé? Nee, sorry. We kennen onze grenzen.

Meer informatie over Burgwallen-Oudezijde

De Burgwallen-Oudezijde, aangelegd tussen de dertiende en vijftiende eeuw, is het oudste gedeelte van de binnenstad van Amsterdam. Je vindt er cafe’s en barretjes op de pleinen en grachten, tussen leuke winkels en restaurants in. Een echte Amsterdamse wijk vol gezelligheid. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer dan goedkoop de auto voor maar € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).