fbpx

Parkeren bij Choux Amsterdam

Choux hoort eigenlijk op elke culinaire bucketlist thuis. Hier moet je gewoon een keer gegeten hebben. Ze noemen het een ‘vegetable forward’ restaurant. Dus je mag een altijd wisselende kaart met voornamelijk vegetarische en heel veel experimentele gerechten verwachten. Heel af en toe kan je een lekker visje op het menu spotten of een mooi stukje wild. Choux zit in een opvallend, knalrood gebouw aan de De Ruyterkade. Het restaurant is fris, open en heeft een vernieuwende als pretentieloze ambience. Met de dagkaart van Parking Centrum Oosterdok parkeer je bij reservering voordelig de auto in de binnenstad van Amsterdam vanaf € 5,- per dag.

Goedkoop parkeren om de hoek bij Choux

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan in de voordeligste en grootste parkeergarage van het centrum. Parking Centrum Oosterdok ligt direct naast het Centraal Station en direct om de hoek bij Choux. Het is de goedkoopste parkeergelegenheid in dit gebied. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je voor maar € 25,- per dag (bij parkeren langer dan 6 en korter dan 24 uur). Nog voordeliger is het om te reserveren. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf € 5,- per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam. Ideaal voor een lekker lang bezoek aan Choux of een van de andere leuke plekken in onze stad.

Meer informatie over de voordelige parkeertarieven.

Eten bij Choux Amsterdam

Het restaurant is uitgegroeid tot één van de culinaire hotspots van de stad. Na een succesvol pop-up restaurant openden de heren Repéré en Foyer Choux. De naam “Choux” is het Franse woord voor kolen. Dat zijn eigenlijk de groenten met de allerlaagste status in de keuken. Maar “Choux” kan in het Frans ook soesjes betekenen, of schatjes. Zo combineert Choux combineert het gewone en met het verfijnde. De gerechten van kok Merijn mag je daarom als een culinair en creatief kunstwerk beschouwen. “Een smaakexplosie met minimale ingrediënten.”  Deze ingrediënten zijn vrijwel allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal. Het menu varieert voortdurend, waardoor het meer dan moeite waard is om terug te komen. Vergeet ook absoluut niet om de bijpassende wijnen erbij te bestellen. Die maken de culinaire beleving helemaal af.