fbpx

Parkeren bij het Diamantmuseum in Amsterdam

Een bezoek aan het Diamantmuseum kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij het DiamantMuseum

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Parking Centrum Oosterdok ligt pal naast het Amsterdam Centraal Station en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 37,50 per dag.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Het DiamantMuseum Amsterdam: reis langs fonkelende stenen

Amsterdam is bijna 400 jaar lang dé diamantstad geweest. Het slijpen en verhandelen van diamanten gebeurde hier. Leer alles over diamanten in het Diamantmuseum. Ontdek hoe een koolstofatoom zo’n prachtig sieraad wordt. Het Diamantmuseum Amsterdam neemt je mee terug in de tijd, drie miljard jaar geleden en tweehonderd kilometer onder de grond. Ontmoet de specialisten die een ruwe steen veranderen in een prachtig sieraad. In het museum zijn verschillende beroemde diamanten te bewonderen. Ook kun je hier de kleinste briljant geslepen diamant ter wereld door een microscoop zien. In het museum leer je hoe ook je een echte diamant van een imitatie kan onderscheiden. Het Diamantmuseum Amsterdam bevindt zich tegenover het Amsterdamse Rijksmuseum en is leuk voor jong en oud.
Meer informatie over Het Diamantmuseum.