fbpx

Parkeren bij De 9 Straatjes - Amsterdam

Kom je winkelen in De Negen Straatjes? Parkeer op loopafstand. De Negen Straatjes vormen het leukste winkelgebied in Amsterdam. Je loopt hier tussen de monumentale panden langs bijzondere winkels. Er zijn veel restaurants en cafés gevestigd in deze straatjes. Kom je met de auto? Parkeer gerust in het centrum van de stad. Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste parking in de binnenstad.

Parkeren bij De 9 Straatjes in Amsterdam

Een dagje winkelen in Amsterdam is gemakkelijk te doen met de auto. Onze ruime parkeergarage is midden in het centrum van de stad gelegen en biedt plaats aan meer dan 1.300 auto’s.. Wij zijn de goedkoopste parking in de binnenstad. Je betaalt € 20 voor een hele dag parkeren. Wanneer je langer dan 5 en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 20. Of reserveer van te voren een dagkaart en parkeer al vanaf € 5,-.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Winkelgebied Amsterdam

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de 9 straatjes 9 schilderachtige straten in de grachtengordel. De 9 straatjes bevinden zich in het hart van het Unesco’s Werelderfgoed. Veel bijzondere winkels, restaurants en hotels zijn gevestigd in de grachtenpanden. Wandel door de schilderachtige straten en ontdek de leukste shops. Het gebied bestaat al 400 jaar en bruist nog altijd van cultuur, ambacht en handel.

Benieuwd naar de leuke horecagelegenheden in de 9 straatjes? Klik hier.

De straatjes liggen tussen de Singel-, Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Ook op zondag zijn de meeste winkels gewoon geopend. Bovendien zijn de straten zijn ideaal gelegen. Binnen enkele minuten loop je naar de Dam, de Westertoren, Spui of Leidseplein. De 9 straatjes vormen daarom een goed startpunt om Amsterdam vanuit te ontdekken.

Kortom: De 9 Straatjes zijn een absolute aanrader. Een bezienswaardigheid die je bij een bezoek aan Amsterdam absoluut niet mag missen.

Overnachten in De 9 Straatjes? Klik hier voor een overzicht van de mooiste hotels.

Je zou verwachten dat de 9 straatjes uit 9 straten bestaan. Het zijn er echter wat meer. De 9 straatjes bestaan uit 13 straten. Meer informatie over die 13 straten in de 9 straatjes vind je hier:

Berenstraat – Amsterdam
Gasthuismolensteeg – Amsterdam
Hartenstraat – Amsterdam
Herengracht – Amsterdam
Huidenstraat – Amsterdam
Keizersgracht – Amsterdam
Oude Spiegelstraat – Amsterdam
Prinsengracht – Amsterdam
Reestraat – Amsterdam
Runstraat – Amsterdam
Singel – Amsterdam
Wijde Heesteeg – Amsterdam
Wolvenstraat – Amsterdam