fbpx

Parkeren in de buurt van De 9 Straatjes in Amsterdam

Kom je winkelen in De Negen Straatjes? Parkeren kan op loopafstand. De Negen Straatjes vormen het leukste winkelgebied in Amsterdam. Kom je met de auto? Parkeer gerust in het centrum van de stad. Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste parking in de binnenstad. Reserveer vanaf € 5,- per dag bij Parking Centrum Oosterdok en parkeer de auto in de binnenstad van Amsterdam.

Parkeren bij De 9 Straatjes in Amsterdam

Een dagje winkelen in Amsterdam is gemakkelijk te doen met de auto. Parkeren kan in onze ruime parkeergarage, midden in het centrum van de stad gelegen en biedt plaats aan meer dan 1.300 auto’s. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor € 25,- per dag (bij parkeren langer dan 6 en korter dan 24 uur). Reserveer vanaf € 5,- per dag bij Parking Centrum Oosterdok en parkeer de auto in de binnenstad van Amsterdam. Wij zijn de goedkoopste, best bereikbare parkgelegenheid van de hele binnenstad.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

De 9 Straatjes, het mooiste Winkelgebied van Amsterdam

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de 9 straatjes 9 schilderachtige straatjes in de grachtengordel. De straatjes vormen misschien wel het meest karakteristieke deel van de Grachtengordel: Unesco Werelderfgoed. Je vindt er heel veel kleurrijke, inspirerende winkels, heerlijke restaurants en fijne hotels in de schitterende historische grachtenpanden. Wandel door de schilderachtige straten en ontdek de leukste shops. Het gebied bestaat al 400 jaar en bruist nog altijd van cultuur, ambacht en handel. Ook op zondag zijn de meeste winkels gewoon geopend. Bovendien zijn de straten zijn ideaal gelegen. Binnen enkele minuten loop je naar de Dam, de Westertoren, Spui of Leidseplein. De straatjes vormen daarom een perfect startpunt om Amsterdam vanuit te ontdekken, of om een hele dag jezelf te vermaken.

Zoals de naam doet vermoeden betaat het gebied uit negen straatjes: de Berenstraat, de Gasthuismolensteeg, de Hartenstraat, de Huidenstraat, de Oude Spiegelstraat, de Reestraat, de Runstraat, de Wijde Heisteeg en de Wolvenstraat. De 9 straatjes worden omsloten door vier beroemde Amsterdamse grachten: de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.

De 9 Straatjes zijn een absolute aanrader. Een bezienswaardigheid die je bij een bezoek aan Amsterdam absoluut niet mag missen.

Benieuwd naar de leuke horecagelegenheden in de 9 straatjes? Klik hier.
Overnachten in De 9 Straatjes? Klik hier voor een overzicht van de mooiste hotels.