fbpx

De Brakke Grond

Het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond is een leuke activiteit voor een dagje Amsterdam. Een bezoek aan deze locatie kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij De Brakke Grond

Een dagje Amsterdam is gemakkelijk te doen met de auto. Parkeer je auto midden in het centrum bij Parking Centrum Oosterdok en geniet van de stad. Parking Centrum Oosterdok ligt namelijk midden in het centrum van Amsterdam pal naast het Centraal Station en is makkelijk aan te rijden. Bij Parking Centrum Oosterdok krijgen lang-parkeerders altijd korting. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor € 25,- per dag (bij parkeren langer dan 6 en korter dan 24 uur).

Meer informatie over de voordelige parkeertarieven

Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is dé expert in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse kunst. De organisatie in hartje Amsterdam is in 1981 van start gegaan en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Centraal in onze missie – in 1999 geformaliseerd – staan het promoten van de culturele identiteit van Vlaanderen, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.
Van alleen een podium is de Brakke Grond uitgebreid tot een grote organisatie. Deze rol als aanjager en verbinder blijft de komende jaren een speerpunt. In hun huis in Amsterdam programma’s en samenwerkingen op gebied van podiumkunst geïnitieerd en gerealiseerd. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste ‘context’ voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Daarbij kijken we altijd naar de artistieke relevantie van de projecten en of deze de kunstenaars meer kans geven op mogelijke vervolgstappen in Nederland.