fbpx

Parkeren DeLaMar Theater Amsterdam

Vlakbij het Leidseplein, op de Marnixstraat 402 in Amsterdam, ligt het DeLaMar Theater. Het gebouw heeft een rijke geschiedenis en is een van de meest beroemde theaters van het land. Breng je een bezoek aan het theater en zoek je een plek om je auto goedkoop te parkeren in het centrum van de stad? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok en houd een dagje uit betaalbaar.

De geschiedenis van het DeLaMar Theater

Al sinds 1887 staat het prachtige gebouw van het DeLaMar Theater in het centrum van Amsterdam. Het historische pand werd gebouwd om de Spieghelschool in te huisvesten. Helaas gingen deze plannen niet door en werd het theater als pakhuis gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het pand als opbergplaats.
Na de oorlog is Theater DeLaMar gekocht door architect Piet Grossouw. Hij was de echtgenoot van de cabaretière Fien de la Mar. Er waren plannen om in het gebouw een klein theater te beginnen en zo ontstond het uiteindelijke Theater DeLaMar. Door geldproblemen heeft Grossouw het theater moeten opgeven en kwam het in 1953 in handen van Wim Sonneveld. Hij maakte het theater tot een groot succes. In december 2005 sloot het theater een tijdje zijn deuren en is het, samen met de aangrenzende bioscoop Calypso, omgebouwd tot het theatercomplex wat je vandaag de dag kan bezoeken.

Bijzondere voorstellingen

In het DeLaMar Theater vind je verschillende soorten voorstellingen. Zo zijn er cabaretavonden, musicals en toneelstukken. Daarnaast zijn er ook kindervoorstellingen. Er is dus voor ieder wat wils. Bekijk het volledige programma van het theater op de officiële website en reserveer meteen een plaatsje.

Eten en drinken bij het Grand Café

Sluit je theaterbezoek goed af met een bezoek aan het Grand Café in het DeLaMar Theater. Je kan er gezellig dineren, lunchen en naborrelen of in de pauze genieten van een hapje en drankje met het pauzearrangement.

Parkeren bij het DeLaMar Theater aan de Marnixstraat

Parking Centrum Oosterdok is een ideale parkeeroptie wanneer je een dagje naar Amsterdam gaat en een bezoek brengt aan het theater in het centrum van de stad. Je parkeert bij ons de hele dag voor maar € 20. Om de hoek vertrekt het openbaar vervoer dat je afzet bij het theater. Parking Centrum Oosterdok is niet alleen de goedkoopste, maar ook de grootste parkeergelegenheid in de binnenstad. Er zijn meer dan 1300 plekken, dus er is altijd een geschikt parkeerplaats te vinden. Wil je vooraf berekenen hoeveel je precies kwijt zult zijn? Vul dan even onze online calculator in.
De parkeertarieven van Parking Centrum.

Adres en routebeschrijving

Marnixstraat 402
1017 PL, Amsterdam